Ακαρνανικά Νέα

Το τέταρτο μετάλλιο του, πρώτο αργυρό, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής, και μαζί το πολυπόθητο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στην Αμβέρσα.

Μ’ ένα άρτια εκτελεσμένο πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων που συνδυάστηκε με τη δεύτερη ανώτερη βαθμολογία των κριτών ο Λευτέρης Πετρούνιας έφερε εις πέρας την αποστολή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας.

Ο 32χρονος Έλληνας υπερπρωταθλητής είχε μια εξαιρετική προσπάθεια στη μεγάλη μάχη των οκτώ κορυφαίων κι όντας ο πρώτος εκ των δύο αθλητών που υπερέβησαν τους 15.000 βαθμούς (15.066) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Με τη δεύτερη αυτή θέση του στο Παγκόσμιο ο Πετρούνιας εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στέλνοντας το μήνυμα πως παραμένει στην ελίτ των κρίκων, ικανός ν’ ανταπεξέλθει στον υψηλό ανταγωνισμό.

Ο Πετρούνιας είχε σχεδόν κρεμάσει στο στήθος του το χρυσό, ωστόσο ο Κινέζος Γιανγκ Λιου τον προσπέρασε με 15.233 βαθμούς. Επειδή πάντως ο αντίπαλός του είχε ήδη κερδίσει την πρόκριση για το Παρίσι, ευνοήθηκε, ως επιλαχών, ο Έλληνας γυμναστής.

ΤΟ ΒΗΜΑ