Ακαρνανικά Νέα

Επέστρεψε στη βάση του ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία. 

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του επέστρεψε από τη Βασιλεία ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «άρχοντας των κρίκων» μετά τη νέα του διάκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σχολίασε και τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι αθλητές στην Ελλάδα εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το μετάλλιο και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε: «Υπάρχουν αντιξοότητες αλλά θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά. Είναι σημαντικό για εμένα γιατί μετά από δύο χρόνια απουσίας κατάφερα να επιστρέψω εκεί που θέλω».

Αν το μετάλλιο του δίνει ψυχολογία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Ενόψει των Ολυμπιακών μου δίνει μεγάλη δύναμη για να διεκδικήσω ξανά το χρυσό μετάλλιο όπως και στο Τόκιο και στο Ρίο».

Για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τον κορονοϊό: «Το μήνυμα μου είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε για να κοιτάξουμε μπροστά. Σκοπός μας είναι να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας και στις συνήθειες μας. Θέλω να ανεβάζω την σημαία μας ψηλά».

Για το χρυσό μετάλλιο και που το αφιερώνει: «Είναι αφιερωμένο στα κορίτσια μου και σε όλους. Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη και στους αθλητές πίσω μου που είναι απλήρωτοι εφτά μήνες όπως και εγώ. Εγώ έχω χορηγούς, αλλά τα παιδιά δεν έχουν η νέα διοίκηση να μην κάνει τα λάθη της παλιάς».

Αν υπάρχει περίπτωση να προκύψει τραυματισμός στον ώμο του: «Αν προκύψει τραυματισμός θα είναι στον άλλον ωμό».

Για τα ρεκόρ και τους στόχους: «Ναι είναι ξεκάθαρα στόχος να σπάσω τα ρεκόρ μου και τους στόχους μου. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και να υπάρχουν επιτυχίες».

fosonline.gr