Ακαρνανικά Νέα

Ολοένα και περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για εμβολιασμένους τουρίστες, χωρίς να ζητούν πια αρνητικό τεστ για Covid-19 και καραντίνα.

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ, αλλά το εμβόλιο έχει δώσει μεγάλες ελπίδες στον κλάδο του τουρισμού και στους ταξιδιώτες. Αρκετές χώρες χαλαρώνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να υποδεχτούν όσους έχουν εμβολιαστεί, χωρίς πολυήμερες καραντίνες ή αρνητικό τεστ για την Covid-19. Μαζί με την Ελλάδα, αυτές είναι οι χώρες που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.

Κροατία

Πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από οποιαδήποτε χώρα θα μπορούν πλέον να ταξιδεύουν στην Κροατία χωρίς να χρειάζεται τεστ ή καραντίνα κατά την άφιξη, σύμφωνα με την κροατική κυβέρνηση. Οι τουρίστες πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και ότι περίμεναν 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση πριν ταξιδέψουν.

Εσθονία

Η Εσθονία έχει ήδη άρει την καραντίνα για εμβολιασμένους ταξιδιώτες και όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, από την 1η Φεβρουαρίου, η καραντίνα και τα τεστ δεν είναι υποχρεωτικά για όσους ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί και όσους έχουν ανακάμψει από τον ιό το προηγούμενο εξάμηνο.

Ταϊλάνδη

Η Ταϊλάνδη θα αρχίσει να καταργεί τους κανονισμούς καραντίνας και θα ανοίξει τα σύνορά της σε πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από την 1η Ιουλίου 2021. Το νησί του Πουκέτ θα είναι ο πρώτος προορισμός της χώρας που θα καλωσορίσει ταξιδιώτες απ΄ όλο τον κόσμο.

Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες ετοιμάζονται να επανεκκινήσουν την τουριστική βιομηχανία καλωσορίζοντας πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο χωρίς καραντίνα. Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει επίσης να παρουσιάζουν αποδεικτικά στοιχεία αρνητικού τεστ Covid-19 που έχει γίνει εντός 72 ωρών από την αναχώρηση.

Μπελίζ

Η μικρότερη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, στις βορειοδυτικές ακτές της Καραϊβικής, καλωσορίζει τους ταξιδιώτες χωρίς αρνητικό τεστ Covid-19 αρκεί να παρουσιάσουν πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις ενός εγκεκριμένου εμβολίου τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν εισέλθουν στη χώρα.

Γεωργία

Από την 1η Φεβρουαρίου η Γεωργία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά για πολίτες όλων των χωρών που ταξιδεύουν αεροπορικώς από οποιαδήποτε χώρα εάν παρουσιάσουν το έγγραφο που επιβεβαιώνει ότι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Πολωνία

Η Πολωνία έχει άρει τους κανονισμούς καραντίνας για ταξιδιώτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19.

Ρουμανία

Η ρουμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και φτάνουν στη Ρουμανία μετά από δέκα ημέρες από τη δεύτερη δόση, δεν θα περνούν από καραντίνα.

Ισλανδία

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του τουρισμού, η ισλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19 θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στην Ισλανδία χωρίς να υπόκεινται σε συνοριακά μέτρα, όπως τεστ και καραντίνα.

Κύπρος

Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει την είσοδο Βρετανών επισκεπτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 χωρίς αρνητικό τεστ ή καραντίνα από την 1η Μαΐου.

Πορτογαλία

Σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού της χώρας, Rita Marques, η Πορτογαλία είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου με την προϋπόθεση ότι έχουν κάνει εμβόλιο κατά της Covid-19 ή να έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Το νησί της Μαδέρα καλωσορίζει ήδη ταξιδιώτες με αποδεικτικά στοιχεία για τον εμβολιασμό τους.

Με πληροφορίες από independent.co.uk