Ακαρνανικά Νέα

Καταγγελίες ότι χρησιμοποιούσαν ακόμη και την αίθουσα της προσευχής για να συνουσιαστούν

Μετά τις κατηγορίες για βιασμό στο Κοινοβούλιο, η πολιτική σκηνή της Αυστραλίας συγκλονίζεται για ακόμη μια φορά. Σειρά έχουν τώρα βίντεο που έχουν διαρρεύσει και δείχνουν μέλη του κοινοβουλίου να κάνουν σεξ μέσα στο κτίριο. Η διαρροή τους είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση ανώτερου υπαλλήλου.

Σε ένα βίντεο καταγράφεται βοηθός να συνουσιάζεται πάνω στο γραφείο μιας βουλευτού της Aυστραλίας, όπως μεταδίδει το BBC. Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισαν χαρακτήρισε τα βίντεο ως «αισχρά».

Τα επίμαχα βίντεο διέρρευσαν σε ΜΜΕ της Αυστραλίας από ένα πρώην κυβερνητικό υπάλληλο, που δήλωσε ότι έχει αναπτύξει «ανοσία» στις εικόνες λόγω των όσων είδε.

Πέρα από τα βίντεο – που καταγράφηκαν πριν από δύο χρόνια, είπε ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν την αίθουσα της προσευχής για να κάνουν σεξ, ενώ έφεραν ακόμη και εργάτριες του σεξ μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο πληροφοριοδότης περιέγραψε μια «κουλτούρα αντρών που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν», χαρακτηρίζοντας ορισμένους συναδέλφους του ως «ηθικά… χρεοκοπημένους».

Οι αντιδράσεις

Ο Σκότ Μόρισον δήλωσε σε δημοσιογράφους «σοκαρισμένος» και προσέθεσε: «Πρέπει να μπει μια τάξη στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη την πολιτική σε αυτά τα πράγματα, να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να το επιδιορθώσουμε».

Ο ίδιος έχει δεχτεί κριτική για την αντίδρασή του, καθώς και για το γεγονός ότι αρνήθηκε να συναντήσει διαδηλωτές την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Μόρισον προσκάλεσε τους ηγέτες των διαδηλώσεων να τον συναντήσουν μέσα στο κοινοβούλιο, εκείνοι όμως αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν θέλουν να τον συναντήσουν «πίσω από κλειστές πόρτες».

Ερωτηματικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά την κρίση διατυπώθηκαν και πάλι όταν η βουλευτής Μισέλ Λάντρι δηλωσε ότι «λυπάται» για την απόλυση.

Όμως η υπουργός Κάρεν Άντριους δήλωσε πως «η συνείδησή της δεν θα της επιτρέψει πλέον να μείνει σιωπηλή» για τον σεξισμό στην πολιτική σκηνή της Αυστραλίας. Παράλληλα, ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιβληθούν ποσοστώσεις φύλου για τους εκπροσώπους της κυβέρνησης.

Newsbeast