Ακαρνανικά Νέα

Προς υλοποίηση οδηγούνται ακόμα δύο έργα πράσινης ενέργειας και συγκεκριμένα φωτοβολταϊκών σταθμών στην περιοχή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.

Συγκεκριμένα το πρώτο έργο αφορά τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 40 ΜW στη θέση “ΠΑΡΑΠΛΑΓΟ” στη Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος, ενώ το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 17 MW στις θέσεις “ΔΡΥΜΟΣ – ΛΑΤΑ – ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΡΕΖΑ” της Δημοτικής Ενότητας Ανακτορίου.

Και τα δύο έργα, φορέας των οποίων είναι η εταιρεία “ΑΕΤΟΣ ΦΒ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 1 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.”, έλαβαν την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παίρνοντας έτσι το πράσινο φως για την κατασκευή τους.

Που χωροθετούνται

Το πρώτο έργο στη θέση “ΠΑΡΑΠΛΑΓΟ” βρίσκεται σε πεδινή περιοχή μεταξύ των ανατολικών απολήξεων του Ακαρνανικού Όρους στα δυτικά και της λίμνης Αμβρακίας στα ανατολικά, σε απόσταση 1,5 χλμ. δυτικά του οικισμού του Αγ. Νικολάου και περίπου 2 χλμ. βόρεια του οικισμού του Αετού. Η δυναμικότητα του φωτοβολταϊκού σταθμού θα ανέρχεται σε 40 kWp και τελική παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα αποδίδεται στο δίκτυο του ΑΔΜΗΕ, ενώ η μονάδα θα συνδεθεί στον υφιστάμενο υποσταθμό που βρίσκεται στην Κατούνα.

Το δεύτερο έργο στις θέσεις “ΔΡΥΜΟΣ – ΛΑΤΑ – ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΠΡΕΖΑ” αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία του Φωτοβολταϊκού (Φ/Β) Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής ισχύος 17 MW και χωροθετείται στην ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Θύριου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Η δυναμικότητα του φωτοβολταϊκού σταθμού θα ανέρχεται σε 17 kWp. Δεδομένου ότι οι θέσεις του έργου απέχουν μικρή απόσταση από την Επαρχιακή οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας και συνδέονται με αυτή μέσω αγροτικών οδών μικρού μήκους (έως 1.700 μ.) δεν απαιτούνται έργα οδοποιίας για τη σύνδεση των γηπέδων με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο.

(agrinioculture.gr)