Ακαρνανικά Νέα

Τεράστια είναι η αύξηση του τζίρου κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους για τους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης στην Ήπειρο.

Η πλήρης άρση των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία έχει οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού, των επισκέψεων και των εξόδων.

Η αύξηση του τζίρου για τους δύο σημαντικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο αν και το… ταμείο θα γίνει στο τέλος καθώς υπήρξε και έκρηξη των λειτουργικών εξόδων.

Το ενεργειακό κόστος και το κύμα ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα συρρικνώνει τα κέρδη και μάλιστα σημαντικά.

Κατά τα λοιπά, ο Νομός Πρέβεζας καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση τζίρου τόσο στον κλάδο των καταλυμάτων όσο και της εστίασης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η πορεία στα καταλύματα

Στο Νομό Ιωαννίνων ο τζίρος των καταλυμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 103,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Συνολικά ανήλθε σε 8,05 εκατομμύρια.

Στο Νομό Άρτας ο τζίρος αυξήθηκε κατά 78,1% και έφτασε στις 595 χιλιάδες.

Στο Νομό Θεσπρωτίας αυξήθηκε κατά 124,3% και έκλεισε στα 3,3 εκατομμύρια.

Στο Νομό Πρέβεζας καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση καθώς φτάνει στο 210% και ο τζίρος του δευτέρου τριμήνου στα 7,6 εκατομμύρια.

Η εστίαση

Η Πρέβεζα καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση και στον τζίρο της εστίασης κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Στο Νομό Ιωαννίνων ο τζίρος της εστίασης ανήλθε στα 24,5 εκατομμύρια αυξημένος κατά 58,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Στο Νομό Άρτας ο τζίρος ήταν 4,9 εκατομμύρια αυξημένος κατά 32,6.

Στο Νομό Θεσπρωτίας ο τζίρος ανήλθε στα 6,1 εκατομμύρια, αυξημένος κατά 50,9%.

Τέλος στο Νομό Πρέβεζας η αύξηση έφτασε στο 91% και ο τζίρος στην εστίαση ανήλθε στα 9,4 εκατομμύρια.

Πηγή: epiruspost.gr