Ακαρνανικά Νέα

Η έκρηξη στην Πρέβεζα άφησε δύο νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία. Η σύζυγος του Έλληνα πατέρα που σκοτώθηκε ξεσπά, καταγγέλλει και καθηλώνει…

Η σύζυγος του 41χρονου θύματος από την έκρηξη στην μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην Πρέβεζα είναι συντετριμμένη και δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Από την φονική έκρηξη έχασε επίσης, τη ζωή του ένας 49χρονος Αλβανός, ενώ ένας άλλος 49χρονος που δούλευε μαζί τους, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στα Γιάννενα.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου 41χρονου πατέρα 3 ανήλικων παιδιών, μιλάει στο newsit.gr και καταγγέλλει ότι ο άντρας της «εργαζόταν εκεί, ήταν ένας απλός εργάτης που υποτίθεται ότι πήγαινε για να ταΐσει τα ψάρια στο ιχθυοτροφείο. Το αφεντικό του, όμως, τον έβαζε και έκανε όλες τις δουλειές, από οικοδομικές εργασίες, οξυγονοκολλήσεις, τα πάντα. Το τελευταίο διάστημα ζητούσε να φύγει από την εργασία του.

Πριν τρεις μέρες ο άντρας μου έλεγε στο αφεντικό του ότι υπάρχει διαρροή στην δεξαμενή και αυτός τους είπε να μπουν μέσα να δουλέψουν κανονικά. Για όποια εργασία γινόταν εκεί έπαιρναν εντολή από τον προϊστάμενό τους. Δεν μπήκαν από μόνοι τους μέσα στην δεξαμενή, ήξεραν ότι υπήρχε διαρροή και τους είπαν μπείτε και κάντε οξυγονοκόλληση.»

Χθες, όπως μας λέει η ίδια, «πήγαν να οξυγονοκολλήσουν εκεί που υπήρχε η διαρροή και έγινε η έκρηξη. Το θέμα είναι ότι το 2016 είχε γίνει πάλι ένα συμβάν και απλά ο άντρας μου πρόλαβε και πέταξε μέσα σε μια δεξαμενή με νερά το άλλο το παιδί που σκοτώθηκε μαζί του και τον πρόλαβαν και τον πήγαν στο νοσοκομείο στα Γιάννενα. Το αφεντικό πήγε εκεί με γιατρούς δικούς του, πήρε κρέμες αναπλαστικές και του έλεγε σε παρακαλώ πολύ μην με κυνηγήσεις θα σε κάνω καλά. Αυτό όμως, έγινε ξανά τώρα, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο άνθρωποι.»

«Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί για να μην χαθούν και άλλες ζωές. Η μονάδα που έχει δυστυχώς δεν είναι κατάλληλη για να εργάζεται ο κόσμος» ξεσπά η κα Πάσχου. Στη συνέχεια, όπως τονίζει η ίδια «κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου από το ιχθυοτροφείο. Εγώ έψαχνα να βρω τον άντρα μου, δεν ήξερα τίποτα, ήξερα ότι θα ήταν εδώ στις 4, τον έπαιρνα τηλέφωνο δεν απαντούσε, έπαιρνα στην δουλειά δεν το σήκωσε κανένας και από το πουθενά εμφανίζεται η λογίστρια και μου είπε ότι σκοτώθηκαν και οι δύο. Έφυγα μετά πήγα στην Πρέβεζα, μου έδωσαν κάτι χάπια για να ανταπεξέλθω γιατί έχουμε και τρία μικρά παιδιά. Τους ζήτησα να πάω να τον δω αλλά μου είπαν ότι δεν μπορώ.»

Αυτή τη στιγμή γίνεται νεκροψία – νεκροτομή σύμφωνα με σύζυγο του 41χρονου “τον έχουν στα Γιάννενα και εμείς περιμένουμε να έρθει εδώ ο άνθρωπός μας”. Η οικογένεια έχει βάλει ήδη δικηγόρο, “όχι για τις αποζημιώσεις, αλλά επειδή έχασα τον άνθρωπό μου και δεν θέλω να χαθούν και άλλοι” καταλήγει. Υπενθυμίζεται πως τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί για τη φονική έκρηξη στην Πρέβεζα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα (δείτε εδώ)

Για την έκρηξη που είχε γίνει πριν μερικά χρόνια στον ίδιο χώρο, μιλάει στο newsit.gr και ο θείος του άτυχου 41χρονου. “Μου το περιέγραφε ο ανιψιός μου αυτό που είχε γίνει. Είχαν μπει πάλι μέσα στην δεξαμενή, η οποία έχει από κάτω ένα φρεάτιο. Εκεί δημιουργούνται αναθυμιάσεις. Το παλικάρι το άλλο που έφυγε μαζί με τον ανιψιό μου, είχε μπει πάλι να κάνει συγκόλληση και είχε γίνει έκρηξη. Ο ανιψιός μου τον έπιασε και τον έριξε σε μια δεξαμενή με νερό και τον έσβησε, αλλά είχε καεί παντού και στο πρόσωπο, είχε αρκετά εγκαύματα” αναφέρει ο ίδιος.

newsit.gr.