Ακαρνανικά Νέα

Ψηφιακό μουσείο το οποίο θα είναι επικεντρωμένο στη Ναυμαχία του Ακτίου θα φιλοξενήσει το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου –στρατόπεδο Αθανασιάδη- το οποίο πλέον περνά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντίτιμο 39 χιλιάδες ευρώ σε ετήσια βάση.

Πέραν του ψηφιακού μουσείου, όπως ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου το Περιφερειακό Συμβούλιο, στον ίδιο χώρο θα στεγαστούν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Εργαστήριο συντήρησης αρχαιολογικών ευρημάτων το οποίο θα είναι επισκέψιμο και χώρος για την αποθήκευση ευρημάτων.

Για την αξιοποίηση του Κάστρου και τις συγκεκριμένες χρήσεις έχει προηγηθεί συνεργασία και συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι μπορούν να εξεταστούν κι άλλες προτάσεις ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε μία πραγματική κοιτίδα για την Πρέβεζα.

«Είναι ζωτικής σημασίας για την Πρέβεζα ο χώρος να αναπλαστεί και να αξιοποιηθεί» τόνισε ο κ. Ιωάννου.

Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν από την παράταξη του Γιώργου Ζάψα ο περιφερειακός σύμβουλος Θοδωρής Κορωναίος ο οποίος τόνισε τους κινδύνους κατάρρευσης που αντιμετωπίζουν τα Κάστρα της περιοχής, τα οποία ανήκουν κυρίως στο Υπουργείο Άμυνας, όπως επίσης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Παύλος Φραγκούλης και Κώστας Κωτσαντής.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Ηπείρου έκανε γνωστό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η απομάκρυνση όσων τμημάτων περιέχουν αμίαντο από το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα το οποίο επίσης έχει παραχωρηθεί στην Περιφέρεια.

prevezanews.gr