Ακαρνανικά Νέα

Δεκάδες κεριά φώτισαν το βράδυ της Τετάρτης 17/5 τους δρόμους της Πρέβεζας, στη λαμπαδηφορία που διοργάνωσε ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με το “Δίκτυο Πόλεων με απογόνους Ελλήνων της καθ’ ημάς Ανατολής” της ΚΕΔΕ , ως ελάχιστο φόρο τιμής στα 353 .000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Η πομπή με σωματεία, συλλόγους, φορείς και δημότες/δημότισσες κρατώντας κεριά στα χέρια ξεκίνησε από το Δημαρχείο της Πρέβεζας, διέσχισε την παραλία, την οδό Καρυωτάκη και την Κεντρικής Αγορά και κατέληξε στο Ηρώο της πόλης όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.

Το Ηρώο φωτίστηκε με τον αετό του Πόντου, το επίσημο σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, ως ένδειξη τιμής για τα θύματα της Γενοκτονίας.

Η συγκινητική εκδήλωση έκλεισε με μοιρολόγια από τις χαμένες Πατρίδες, ενώ το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν οι Aντιδήμαρχοι Γιάννης Δαρδαμάνης, Γιώργος Σαριάνογλου, Νίκος Παγγές, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός και η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κα Γιώτα Γεωργάκου.

Γεωργάκου.

prevezanews.gr