Ακαρνανικά Νέα

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε χθες η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η οποία βρέθηκε να “μετρά” 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού, γεγονός το οποίο θορύβησε τόσο τις αρχές όσο και την τοπική κοινωνία.

Τα 27 κρούσματα αποτέλεσαν την κορύφωση μιας κλιμακωτής αύξησης των τελευταίων ημερών, αφού οι σχετικές ανακοινώσεις δίνουν πλέον διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας μίλησαν τόσο ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θωμάς Δήμας όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, οι οποίοι απεύθυναν έκκληση στους πολίτες να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί , να μην αμελήσουν τον εμβολιασμό τους και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο κ.Δήμας επεσήμανε ότι βασική αιτία είναι η χαλάρωση των μέτρων προστασίας και βέβαια η έναρξη της τουριστικής περιόδου υπογραμμίζοντας ότι βασικό “όπλο” είναι ο εμβολιασμός, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να αμελήσουμε τη χρήση μασκών (όπου υπάρχει συνωστισμός), την τήρηση των αποστάσεων αλλά και το συχνό πλύσιμο των χεριών.

Ο κ. Ιωάννου από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να ξεφύγει καλώντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν και να τηρούν με ακόμη περισσότερη σχολαστικότητα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας ανέφερε ότι τα δεδομένα αυτά επηρεάζουν άμεσα τον τουρισμό με ακυρώσεις από επισκέπτες χωρών (όπως Ρουμανία, Φιλανδία, Αμερική κλπ) με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Επίσης ο κ. Ιωάννου καλεί και τους επαγγελματίες να τηρήσουν τα πρωτόκολλα σχετικά με τον αριθμό, τα μέτρα υγιεινής και τους καθήμενους πελάτες έτσι ώστε να ξεπεραστεί με τις λιγότερες δυνατές απώλειες αυτή η δύσκολη για όλους συγκυρία.

kanalakinews