Ακαρνανικά Νέα

Περιορισμένη αστάθεια και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού για την Πρωτομαγιά. Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Με ευνοϊκές συνθήκες συνεχίζεται η έξοδος για το εορταστικό τριήμερο της Πρωτομαγιάς, καθώς η αστάθεια θα είναι περιορισμένη, οι θερμοκρασίες κανονικές και οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Τοπικά μόνο στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα του Σαββάτου θα εξασθενήσουν.

Από την Κυριακή θα έχουμε τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά που ανήμερα την Πρωτομαγιά θα επηρεάσουν και τα κεντρικά και τα βόρεια.

Ο 24ωρος υετός για το Σάββατο
Ο 24ωρος υετός για το Σάββατο

Ο καιρός το Σάββατο

Αναλυτικά για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει τους 19 με 20 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο
Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες το Σάββατο

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι αρχικά στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα στα νότια.

Ο 24ωρος υετός για την Κυριακή
Ο 24ωρος υετός για την Κυριακή

Οι άνεμοι την Κυριακή θα πνέουν στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα έιναι βορειοδυτικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία την Κυριακή δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα φτάσει κατά τόπους τους στα ηπειρωτικά τους 20 με 23 και πιθανόν τοπικά τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή
Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες την Κυριακή

Ο καιρός την Πρωτομαγιά

Ανήμερα την Πρωτομαγιά (Δευτέρα) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.

Ο 24ωρος υετός για την Πρωτομαγιά
Ο 24ωρος υετός για την Πρωτομαγιά

Οι άνεμοι την Πρωτομαγιά θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία την Πρωτομαγιά θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 3 περίπου βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή, απόκλιση όμως που δεν χαρακτηρίζεται σημαντική.

Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες την Πρωτομαγιά
Οι ελάχιστες-μέγιστες θερμοκρασίες την Πρωτομαγιά

Μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ μπορείτε να δείτε τις διάφορες μετεωρολογικές παραμέτρους για τον μήνα Μάιο για τους κυριότερους Μετεωρολογικούς Σταθμούς.

news247