Ακαρνανικά Νέα

Δικαίωση για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από δικαστήριο της Ελβετίας αναφορικά με τη δημιουργία της ESL.

Ο στόχος του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, να τιμωρήσει τις ομάδες που έχουν απομείνει στο πρότζεκτ της ESL (European Super League) μοιάζει να πέφτει στο κενό.

Όπως αναφέρει ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER, οι ελβετικές δικαστικές Αρχές ενημέρωσαν τις δύο Συνομοσπονδίες (FIFA, UEFA) ότι δεν έχουν τη δικαιοδοσία να τιμωρήσουν τις Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η επιστολή του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης τονίζει ότι η FIFA και η UEFA περιορίζουν την καινοτομία στο ποδόσφαιρο, αποτρέπουν άλλα φορμάτ διοργανώσεων και αποκλείουν έτσι τον ανταγωνισμό, περιορίζοντας τις επιλογές του θεατή-καταναλωτή με το να εναντιώνονται σε εναλλακτικές προτάσεις.

Από την πλευρά της, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν σχολίασε το ζήτημα και, όπως όλα δείχνουν, περιμένει το πόρισμα της πειθαρχικής διαδικασίας που άνοιξε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας σε βάρος των τριών μεγαθηρίων.

In.gr