Ακαρνανικά Νέα

Την είδηση ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στα συντρίμμια του αεροσκάφους Antonov, που κατέπεσε στην Καβάλα, επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική. Έχει ανασυρθεί ήδη μία σορός και έχει εντοπιστεί άλλη μία. Τι αναφέρθηκε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος Antonov στην Καβάλα, όπως διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Αρτοποιός, μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί από το σημείο του δυστυχήματος μία σορός. Εντοπίστηκε ακόμη μια, ενώ νωρίτερα, με τη βοήθεια drones, εντοπίστηκαν άλλες έξι.

Όπως ήταν ήδη γνωστό, επιβεβαιώθηκε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικών, ενώ στο σημείο μετέβησαν άμεσα μονάδες εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και μονάδα ειδικού λόχου Χημικής Άμυνας.

Στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την ενημέρωση, βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της επιχείρησης, για τη δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των σωρών σε ασφαλές σημείο, για την απολύμανσή τους.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης γνωστοποίησε ότι δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο του δυστυχήματος, κάτι που επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική.

news247