Ακαρνανικά Νέα

Βήμα- βήμα όλη η διαδικασία.

Το βάψιμο των κόκκινων αυγών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παραδοσιακού ελληνικού Πάσχα. Ενώ, όμως, μπορούν να βαφτούν με διάφορες βαφές του εμπορίου, υπάρχει μία πολύ απλή και παλιομοδίτικη, θα έλεγε κανείς, μέθοδος που δημιουργεί ένα βαθύ, πλούσιο κόκκινο χρώμα και είναι απίστευτα εύκολη.

Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, λοιπόν, αλλά το μυστικό για τα κόκκινα αυγά βρίσκεται στις φλούδες των κίτρινων κρεμμυδιών. Και, μάλιστα, χρησιμοποιείται εδώ και γενιές, οπότε μπορείτε να είστε σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του και για το χρώμα των αυγών σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 12 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Φλούδες από 15 κίτρινα κρεμμύδια
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 4 1/2 φλιτζάνια νερό

Πώς να βάψετε κόκκινα αυγά με τις φλούδες κρεμμυδιών

Κόκκινα αυγά
  • Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, τοποθετήστε τις φλούδες κρεμμυδιού και το λευκό ξύδι σε 4 1/2 φλιτζάνια νερό και αφήστε τα να πάρουν βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.
  • Σουρώστε τη βαφή σε ένα γυάλινο μπολ και αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αυτό το σημείο, η βαφή θα είναι πορτοκαλί, αλλά μην σας επηρεάσει κάτι τέτοιο.
  • Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα, προσθέστε την κρυωμένη, στραγγισμένη βαφή και τα αυγά. Τα αυγά θα πρέπει να είναι σε μια στρώση και να καλύπτονται πλήρως από τη βαφή.
  • Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράση, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε.
  • Ο χρόνος που απαιτείται για το χρόνο βαφής θα επηρεαστεί από το αρχικό χρώμα των αυγών. Αρχίστε να ελέγχετε το χρώμα σε 12 έως 15 λεπτά. Μην σιγοβράζετε περισσότερο από 20 λεπτά.
  • Εάν τα αυγά δεν είναι αρκετά κόκκινα μετά από 20 λεπτά, πρέπει να σταματήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε τη βαφή τους. Για να το κάνετε αυτό, αφήστε τα στην κατσαρόλα και αφαιρέστε την από τη φωτιά. Όταν η κατσαρόλα έχει κρυώσει αρκετά, τοποθετήστε την στο ψυγείο και αφήστε την να παραμείνει μέχρι να επιτευχθεί το επιθυμητό χρώμα.
  • Αφαιρέστε τα αυγά με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε τα σε σχάρες.
  • Όταν τα αυγά κρυώσουν και μπορείτε να τα χειριστείτε, αλείψτε τα ελαφρά με ελαιόλαδο και γυαλίστε κάθε αυγό με μια χαρτοπετσέτα.

newsbeast.gr