Ακαρνανικά Νέα

Η αυτοβελτίωση δίνει τη δυνατότητα στο άτομο να αναπτύξει και να εξελίξει τον εαυτό του σε πολλούς τομείς της ζωής του.

Ο Παύλος Κύρκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βόνιτσα της Αιτωλοακαρνανίας. Μέσα από το βιβλίο του με τίτλο «Πώς να γίνετε ένας καλύτερος άνθρωπος» προσπαθεί να αναλύσει τη διαδικασία αυτοβελτίωσης του ατόμου και προτείνει διάφορους τρόπους με τους οποίους οι αναγνώστες του μπορούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους και αποτελεί μια πηγή ενθάρρυνσης ως προς αυτή την -όχι και τόσο εύκολη- διαδικασία της αυτοβελτίωσης.

  • Κύριε Κύρκο, ποια ήταν τα κίνητρα πίσω από την συγγραφή του βιβλίου σας με τίτλο «Πώς να γίνετε ένας καλύτερος άνθρωπος;»
    Το κίνητρό μου ήταν να βοηθήσω τον άνθρωπο του σήμερα που βάλλεται από πολλά ερεθίσματα και σίγουρα νιώθει κάπως χαμένος μέσα σε αυτά. Όλα αυτά τα ερεθίσματα και, προπάντων, της τεχνολογίας αλλά και του γρήγορου ρυθμού ζωής μάς έχουν φέρει, κατά την ταπεινή μου γνώμη, στην αποξένωση αλλά και στο να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερα υλικά αγαθά. Πιστεύω έχουμε αφήσει στην άκρη το μέσα μας. Έτσι με αυτό το βιβλίο, θέλω να βοηθήσω τον αναγνώστη για ένα καλύτερο επίπεδο ζωής, χωρίς να αποκλείω τίποτα από τα θετικά της εποχής μας αλλά με ένα ώριμο συνδυασμό.
  • Θα μπορούσατε να μας πείτε μερικές κύριες αρχές της αυτοβελτίωσης που αναφέρονται και στο βιβλίο;
    Ο συνδυασμός είναι μια βασική αρχή. Πιστεύω ότι όταν εξασκήσουμε τον συνδυασμό στη ζωή μας, τότε θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα, νιώθουμε πιο γεμάτοι όσον αφορά στην αρμονία των πραγμάτων και εξασκούμε τις ικανότητές μας.
  • Ποιες συμβουλές θα δίνατε στους αναγνώστες σας που επιθυμούν να αυτοβελτιωθούν;
    Θα ήθελα να τους τονίσω ότι οι δυνάμεις του ανθρώπου είναι άπειρες και σε συνάρτηση αυτού τίποτα δεν είναι απίθανο. Θα ήθελα να τους πω, επίσης, ότι κανένας δεν είναι τέλειος και σίγουρα με λίγη προσπάθεια καταφέρονται όλα.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου σας, σε τι ψυχολογική κατάσταση βρισκόσασταν;
    Η ψυχολογία μου είναι πολύ καλή, γιατί έχω φέρει τον εαυτό μου σε μια αρμονία του χθες του τώρα και προσπαθώ για το καλύτερο αύριο.
  • Ποιο είναι το βασικό μήνυμα το οποίο θα θέλατε να περάσετε μέσα από το βιβλίο αυτό;
    Ένα από τα βασικά μηνύματα που θέλω να περάσω είναι ότι πρέπει να γκρεμίσουμε τα κάστρα μέσα μας που μας κρατούν δέσμιους μέσα τους από φόβο. Πιστεύω ότι μας αρμόζει μια καλύτερη ζωή σε όλους τους τομείς και από ότι βλέπω -γιατί είμαι αισιόδοξος άνθρωπος- την κατακτάμε μέρα με τη μέρα.
  • Ποια πιστεύετε πως είναι η σημασία της αυτοβελτίωσης στη σημερινή κοινωνία;
    Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος από μια ηλικία και ύστερα θα πρέπει να έχει διαβάσει ένα βιβλιαράκι αυτοβελτίωσης. Πιστεύω είναι απαραίτητο όπως εξασκείται στην τεχνολογία, στη φυσική του κατάσταση, στο να αποκτήσει υλικά αγαθά, έτσι έχει χρέος στον εαυτό του να καλυτερεύει και το μέσα του.