Ακαρνανικά Νέα

77 δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων (rapid_test) διενεργήθηκαν μέσα σε 120 λεπτά κατά το χθεσινό (2/11/2021) «Ραντεβού_στο_Διοικητήριο» και για ακόμα μία φορά ήταν αρνητικά ΟΛΑ τα ράπιντ τεστ που έγιναν.

« Παρά το βροχερό καιρό, οι Λευκαδίτες και οι Λευκαδίτισσες ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμά μας για ‘Ραντεβού στο Διοικητήριο’, ενώ συνεχίστηκε και η καλή παράδοση που θέλει σε κάθε ‘Ραντεβού’ μας όλα τα διενεργούμενα τεστ να είναι αρνητικά » ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:

« Είμαστε στην έξαρση του 4ου κύματος της πανδημίας και το αυξημένο testing μας βοηθά να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού. Όμως, ας μη γελιόμαστε, ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να φύγει από μόνος του και ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για επιστέψουμε στην κανονικότητα. ».

Τα «Ραντεβού στο Διοικητήριο» για δωρεάν ράπιντ_τεστ διοργανώνονται από τη Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας (ΓΝΛ) σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Λευκάδας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι ειδικές Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟμΥ) δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας λόγω έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού, και είναι έργο ΕΣΠΑ.