Ακαρνανικά Νέα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Απριλίου στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Απριλίου η δράση θα πραγματοποιηθει στην Παλαιρο στο περιφερειακι Ιατρείοαπο τις 10.30 έως τις 15.30 , το Σάββατο 6 Απριλίου στην Βόνιτσα (Κεντρο Υγείας απο τις 10.00 ως τις 14.00 και από τις 16.00 ως τις 20.00) και τέλος την Κυριακή 7 Απριλίου στην Πλαγιά στο Δημοτικό Σχολείο από τις 10.30 ως τις 14.00 .

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης αφορά σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στη χώρα μας, οι οποίοι πάσχουν από τη νόσο, παρουσιάζοντας σταθερά αυξητικές τάσεις, κυρίως στις νεότερες ηλικίες, σύμφωνα με μελέτες που γίνονται συστηματικά από τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς.

Η ενημέρωση του ευρέως κοινού για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στη μείωση των ποσοστών εμφάνισης νέων περιστατικών, ενώ η γνώση για τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και τη ζωή των ασθενών μετά τη διάγνωση αφορά τόσο τους ίδιους τους ασθενείς όσο και τους οικείους τους.

Για τους λόγους αυτούς, η Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ», πραγματοποιεί από το 2012 δράσεις και εκδηλώσεις Ενημέρωσης και  Ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο, με στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κοινού. Η προσπάθειά μας αυτή συνεχίζεται σταθερά μέσω μιας σειράς ενεργειών που, κυρίως, περιλαμβάνουν ομιλίες από επιστήμονες και ιατρούς του τομέα του Σακχαρώδους Διαβήτη, σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Η δράση περιλαμβάνει:

  • Δυνατότητα διαδραστικής επικοινωνίας με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.
  • Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου.
  • Δωρεάν εξετάσεις  Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης.
  • Δωρεάν εξετάσεις  Διαβητικής Νευροπάθειας.
  • Δωρεάν σπιρομετρήσεις.