Ακαρνανικά Νέα

Από τον Λούκα Μόντριτς, μέχρι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η εντεκάδα των «γερόλυκων» του Μουντιάλ είναι γεμάτη «βαριά» ονόματα. Ποιος είναι ο γηραιότερος που «κατεβαίνει» στο Κατάρ.

Μονάχα λίγες μέρες απομένουν για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη. Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, με το Μουντιάλ του Κατάρ να βρίσκεται προ των πυλών.

Στη μάχη για το βαρύτιμο τρόπαιο θα ριχτούν 32 ομάδες, με τις τελικές αποστολές που θα εμφανιστούν στο Κατάρ να έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας.

Αρκετοί οι ποδοσφαιριστές που θα… παρελάσουν στα γήπεδα του Κατάρ, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται και στους «γερόλυκους» που θα «κατέβουν» στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Από τους Τιάγκο Σίλβα και Πέπε, μέχρι τους Λούκα Μόντριτς και Κριστιάνο Ρονάλντο, η γηραιότερη εντεκάδα του Μουντιάλ είναι γεμάτη εκπλήξεις. Φυσικά, τα «φώτα» πέφτουν στον Πορτογάλο σούπερ σταρ, που ετοιμάζεται για το 5ο Μουντιάλ της καριέρας του. Παράλληλα, στην ξεχωριστή ενδεκάδα βρίσκεται και ο παίκτης που πλήγωσε την Ελλάδα στο Μουντιάλ του 2014. Ο Μπράιαν Ρούιθ της Κόσταρ Ρίκα.

Ο 40χρονος τερματοφύλακας του Μεξικού

«Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός», λέει ο λαός. Το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο και ο τερματοφύλακας του Μεξικού. Εχοντας πατήσει το 40ο έτος της ηλικίας του, ο Αλφρέδο Ταλαβέρα θα δώσει το παρών στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Ταλαβέρα είναι ο μοναδικός 40άρης του Μουντιάλ και θα υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του Χεράρδο Μαρτίνο (μαζί με Γκιγιέρμο Οτσόα και Ροντόλφο Κότα).Στην Χουάρεζ του Μεξικού βγάζει το… ψωμί του ο έμπειρος γκολκίπερ που ετοιμάζεται για την τελευταία, μεγάλη του περιπέτεια. 

Στα 152 χρόνια κάθεται η… μπίλια στην άμυνα

Μπόλικη εμπειρία συναντά κανείς και στα μετόπισθεν. Τρία βαριά ονόματα του ποδοσφαίρου που πρωταγωνίστησαν τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβάνονται στη γηραιότερη ενδεκάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η αρχή γίνεται από το δεξιό άκρο της άμυνας και τον 39χρονο, Ντάνι Αλβες. Περιττές οι συστάσεις για τον Βραζιλιάνο μπακ, που έχει αφήσει και την… ψυχή του σε κάθε γήπεδο της γης. Στο δρόμο για τη σύνταξη, ο πρώην σταρ της Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στο Κατάρ, με την ελπίδα να ράψει το 6ο αστέρι με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής. 

Η σκυτάλη περνάει σε ένα κεντρικό δίδυμο που παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Ο 38χρονος Τιάγκο Σίλβα και ο 39χρονος Πέπε θα δώσουν το παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, προσθέτοντας άλλη μια μεγάλη διοργάνωση στο «πλούσιο» βιογραφικό τους.

Τόσο ο στόπερ της Τσέλσι, όσο και ο κεντρικός αμυντικός της Πόρτο, αναμένεται να ηγηθούν των εθνικών τους ομάδων (Βραζιλία και Πορτογαλία αντίστοιχα). Είναι δυο παίκτες που κατευθύνουν την άμυνα και προσφέρουν ασφάλεια στα μετόπισθεν, παρά το περασμένο της ηλικίας τους.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας συναντάμε έναν παίκτη που αποτελεί σημαία για την εθνική ομάδα της Ιαπωνίας. Στα 36 του χρόνια, ο πρώην μπακ της Ίντερ, φωνάζει παρών για το σύνολο του Χαγίμε Μοριγιάσου. 

Κλέβει την παράσταση ο Λούκα Μόντριτς

Στον χώρο του άξονα, το όνομα που προκαλεί… θόρυβο δεν είναι άλλο από του Λούκα Μόντριτς. Στα 37 του ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να πάρει ξανά στις πλάτες του τη μεσαία γραμμή της Κροατίας. Αλλωστε, κανείς δεν ξεχνάει και την απίθανη πορεία στο Μουντιάλ του 2018. Οταν η «Χρβάτσκα» έφτασε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε (ήττα στον τελικό από τη Γαλλία).

Στις 154 τοποθετούνται οι συμμετοχές του αρχηγού Λούκα Μόντριτς με την Κροατία, που θα βρει στον δρόμο της, το Βέλγιο των πολλών αστέρων, τον Καναδά και το Μαρόκο. 

Από εκεί και πέρα, την τριάδα των «γερόλυκων» του άξονα συμπληρώνουν ακόμα δύο αρχηγοί. Ο Αντρές Γκουαρδάδο του Μεξικού και ο Ατίμπα Χάτσινσον του Καναδά.

Πέμπτο Μουντιάλ στην καριέρα του για τον 36χρονο παίκτη της Μπέτις, που αποτελεί βασικό πυλώνα της ομάδας του Μαρτίνο. Στα 39 του ο χαφ της Μπεσίκτας, αναμένεται να πιάσει τις 100 συμμετοχές με τον Καναδά στα γήπεδα της αραβικής χώρας. 

Siuuu και στο Κατάρ από τον Κριστιάνο

Πάμε και στην επίθεση, όπου τα περισσότερα βλέμματα συγκεντρώνει ο αστέρας από την Πορτογαλία. «Πάτησε» τα 37 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με αποτέλεσμα να τοποθετείται στην γηραιότερη εντεκάδα της διοργάνωσης.

Του λείπει η διάκριση με την Πορτογαλία σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Εχει κατακτήσει το Euro και ψάχνει μια μεγάλη επιτυχία στο τελευταίο του Μουντιάλ. Από αυτόν ξεκινάει και τελειώνει η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, που θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη των Καβάνι-Σουάρες, την Γκάνα και τη Νότια Κορέα. Είναι και το πρόσωπο των ημερών ο Κριστιάνο, μετά και τη συνέντευξη που έκανε άνω-κάτω το εσωτερικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Ο Ολιβιέρ Ζιρού πλαισιώνει τον Ρονάλντο στην επίθεση. Εχοντας συμπληρώσει το 36ο έτος της ηλικίας του, ο Γάλλος φορ, αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ντιντιέ Ντεσάμπ. Ο άσος της Μίλαν αποτελεί εγγύηση στο «κουτί» για τους Τρικολόρ, που θα υπερασπιστούν τα σκήπτρα τους στα γήπεδα του Κατάρ.

Τελευταίο όνομα της ξεχωριστής εντεκάδας, ο Μπράιαν Ρουίθ. Ο 37χρονος επιθετικός εκπροσωπεί την Κόστα Ρίκα και με 144 συμμετοχές και 29 γκολ, είναι ο αρχηγός της ομάδας του Κολομβιανού Λουίς Σουάρες. Μάλιστα, ο Ρουίθ είχε αγωνιστεί και στον αγώνα της φάσης των «16» κόντρα στο «αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, βρίσκοντας και τον δρόμο προς τα δίχτυα. 

in.gr