Ακαρνανικά Νέα

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της υπόθεσης που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Καθημερινές έχουν γίνει πλέον οι συλλήψεις που αφορούν στην υπόθεση με τον βιασμό και την εκπόρνευση της 12χρονης στα Σεπόλια, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος του μαρτυρίου που περνούσε το μικρό αυτό κοριτσάκι.

Οι Αρχές  έχουν προχωρήσει ήδη σε τέσσερις συλλήψεις ανδρών που κατηγορούνται ότι βίασαν το ανήλικο κορίτσι επί πληρωμή μια ή και περισσότερες φορές. Παράλληλα, κοντά στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη», του άντρα που φέρεται να συνόδευε τη 12χρονη στα «ραντεβού» που της κανόνιζε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βρίσκονται οι Αρχές. Ο ρόλος του θεωρείται κρίσιμος, καθώς όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και άλλα ανήλικα θύματα, πέρα από τη 12χρονη.

Τον «κύριο Μιχάλη» κατονόμασε το ανήλικο κορίτσι στην πρώτη του κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου στην Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων ως το άτομο που την συνόδευε στα οχήματα των πελατών.

Τέταρτη σύλληψη και έρχονται κι’ άλλες…

Στη σύλληψη ενός ακόμη τέταρτου άντρα που κατηγορήθηκε ότι συνευρέθηκε τουλάχιστον μία φορά έπειτα από διαδικτυακό ραντεβού με τη 12χρονη προχώρησαν αργά χθες οι αστυνομικές αρχές. Πρόκειται για έναν 36χρονο άντρα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Νωρίτερα το Σαββάτο, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 33χρονου άντρα, ενώ άλλοι δύο, ένας 36χρονος από την Αθήνα και ένας 35χρονος από το Καζακστάν -και οι δύο άνεργοι, παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι στενεύει ο κλοιός και για άλλους, αφού φαίνεται να έρχονται και νέα εντάλματα σύλληψης, μπορεί και μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους παραπάνω για την υπόθεση κρατούνται ήδη ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος, Γιάννης Σοφιαννίδης.

«Ίσως έχουμε την πιο σκληρή καταγεγραμμένη μορφή παιδεραστίας»

Για την φρικιαστική υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια μίλησε ο πρόεδρος των Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

«Έχουμε απ’ ό,τι φαίνεται κάτι πολύ σοβαρό και οργανωμένο, οι διώξεις είναι πολύ σοβαρές… έχουμε κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική κοινωνία το οποίο αποτυπώνεται και ίσως έχουμε την πιο σκληρή καταγεγραμμένη μορφή παιδεραστίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.

Ερωτώμενος για την πιθανή ποινή των κατηγορουμένων με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ο κ. Γλύκας απάντησε: «Στη χώρα μας όταν συμπληρώσεις το μεγαλύτερο τμήμα από την ποινή σου έχεις δυνατότητα να υποβάλλεις αίτημα αποφυλάκισης, προϋποθέτει βέβαια να έχεις βελτιωθεί».

Τόνισε πως στην περίπτωση των παιδόφιλων δεν ισχύει καμία βελτίωση καθώς αποτελεί «πάθηση, μη ιάσιμη».

«Στην περίπτωση του πρώτου κατηγορουμένου, εάν ισχύουν όσα λέγονται, είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας καθείρξεως, δηλαδή τουλάχιστον 18 χρόνια μέχρι και 20» εξήγησε ο ποινικολόγος και ανέφερε πως το κάθε αδίκημα τιμωρείται με 10-15 χρόνια το καθένα.

Τα νέα στοιχεία για την μητέρα

Παράλληλα, νέα στοιχεία επιβαρύνουν τη μητέρα της 12χρονης, η οποία συνεχίζει να κρατείται στην ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμένει μέχρι αύριο Δευτέρα όπου θα απολογηθεί.

Όπως τόνισε οαστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 37χρονη φέρεται να έχει ζητήσει μικροποσά από την κόρη της, όμως εκείνη ισχυρίζεται πως πρόκειται για χρήματα που έχει ζητήσει από συγγενή της και απλά η 12χρονη έπαιξε το ρόλο της μεσολαβήτριας για τη μεταφορά των χρημάτων.

Ένα ακόμα στοιχείο αφορά στις καταθέσεις στον τραπεζικό λογαριασμό της 37χρονης μητέρας, που έγιναν από 2 -3 άτομα τον περασμένο Ιούλιο.

Από την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει ότι τα άτομα φαίνεται να είναι βιαστές της ανήλικης κόρης της.

Η μητέρα της 12χρονης, από την πλευρά της, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η κόρη της είχε πάρει – με προτροπή του 53χρονου παιδοβιαστή Ηλία Μίχου – την τραπεζική της κάρτα και το ΙΒΑΝ του λογαριασμού της, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τις παράνομες συναλλαγές του 53χρονου κατηγορούμενου.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, κρίσιμα είναι όσα θα αναφέρει σχετικά με τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό η 12χρονη.

Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το ψεύτικο προφίλ του κοριτσιού σε site ραντεβού είχε ενεργοποιηθεί 15 φορές από το wifi του σπιτιού, το οποίο αποτελεί δείγμα ότι η 37χρονη μητέρα ήταν συνδιαχειρίστρια του ψεύτικου προφίλ.

Η μητέρα ισχυρίζεται πως στο ίδιο wifi καλύπτονται και επικοινωνίες άλλων μελών της οικογένειας, αλλά και της 12χρονης, ενώ η ίδια επιμένει πως δεν συμμετείχε στην κακοποίηση της κόρης της.

in.gr