Ακαρνανικά Νέα

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής των τελευταίων ημερών αφού οργή έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τις πράξεις του.

Οργή επικρατεί μετά τις αποκαλύψεις για τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, τον ένα εκ των παρουσιαστών της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, από την οποία εκδιώχθηκε. Ο ίδιος επιχείρησε να δικαιολογηθεί, αλλά η τοποθέτησή του προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις, ιδιαίτερα στα social media, τα οποία τον «κατακεραυνώνουν» τόσο για τις πράξεις του, όσο και για τις υποτιθέμενες εξηγήσεις του.

Ποιος είναι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος

Ο μέχρι πρότινος εκ των βασικών συντελεστών των Ράδιο Αρβύλα, δεν είναι άγνωστος. Αντίθετα, έχει μεγάλη προϋπηρεσία στα media κάτι που δεν τον εμπόδισε να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο γυναικών με τις οποίες είχε συνευρεθεί σε σάιτ πορνογραφικού περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό, ο Παναγιωτόπουλος προχώρησε στις συγκεκριμένες αναρτήσεις τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά από τις σχέσεις τους με αποτέλεσμα να φέρει στα πρόθυρα αυτοκτονίας τουλάχιστον ένα από τα θύματα που δεν μπορούσε να αντέξει ό, τι συνέβαινε.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στις 4 Mαρτίου του 1963, ενώ κατάγεται από την Αλόννησο. Σπούδασε Aγγλική Φιλολογία στο AΠΘ. Στη συνέχεια έπιασε δουλειά σε μεγάλη εταιρεία, όπου παρέμεινε για 13 χρόνια. Από εκεί αποχώρησε γιατί βαρέθηκε. Το 1982 έγραψε βιβλία με θέμα μουσικά συγκροτήματα, ενώ την επόμενη χρονιά άρχισε να γράφει στο περιοδικό Ποπ + Pοκ και αργότερα σε άλλα μουσικά περιοδικά, αλλά και σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες εκπομπές

Tο 1986 έκανε για πρώτη φορά εκπομπές στο ραδιόφωνο, κυρίως μουσικές, ενώ έχει μεταδώσει και ματς στην EPA Σπορ. Tο 1988 έκανε για πρώτη φορά τηλεοπτική εκπομπή. Είχε την επιμέλεια και παρουσίαση σε εκπομπές όπως τις «Mεταλλουργείο», «Pαντάρ», «Jammin’», «Tarazza» και άλλες

Στη συνέχεια, από το 2005 ως το 2008 παρουσίαζε την εκπομπή μαγειρικής «Νηστικό Αρκούδι» αρχικά στην ΕΡΤ3 και στη συνέχεια στη ΝΕΤ.

Η ένταξη στους Ράδιο Αρβύλα

Από το Νοέμβριο του 2002 ως το φθινόπωρο του 2007 διατηρούσε μια χιουμοριστική εκπομπή με τίτλο «Σκυλίσια Μέρα», 13:00-15:00 η ώρα στον 105,5 Rock της Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει πάρει μέρος στις ταινίες «Λάρισα Εμπιστευτικό», «Poker Face», «Agon» και «Dark Illusion»

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος από τον Απρίλιο του 2008 συμμετείχε στην παρουσίαση της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα. Εκεί ήταν γνωστός για τα «κρύα ανέκδοτά» του που αποτελούσαν κλασικό τμήμα της εκπομπής.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έμεινε στους Ράδιο Αρβύλα μέχρι που έγιναν γνωστές οι καταγγελίες για τη δημοσιοποίηση των βίντεο που τον «έκαψαν», ενώ ακολούθησαν οι καταγγελίες για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών.

Η «συγνώμη» που εξόργισε

Ο παρουσιαστής επιχείρησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις για τις απαράδεκτες πράξεις του, αλλά έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα με τους χρήστες του Twitter να τον χαρακτηρίζουν ως «ψεύτη» και «υποκριτή».

Πώς να μην τον κρίνουν έτσι αφού αναφέρθηκε σε «απερισκεψία», σε «κακή συγκυρία», ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση «να βλάψει κανένα», τη στιγμή που δεν κατέβασε ο ίδιος τα βίντεο και τις φωτογραφίες, αλλά αυτό έγινε μετά από μεγάλη προσπάθεια του θύματος.

«Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω.

Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως.

Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα», υποστήριξε ο παρουσιαστής.

Πότε ανέβασε τα βίντεο, είχε ειδικό κανάλι για τους σκοπούς του

Τα γεγονότα και οι μαρτυρίες που υπάρχουν δείχνουν το «σκοτεινό πρόσωπο» του παρουσιαστή παρά τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος. Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, ο άνθρωπος που γνωστοποίησε την καταγγελία εναντίον του παρουσιαστή ότι διέρρευσε ερωτικές στιγμές με πρώην σύντροφό του στο διαδίκτυο, χωρίς τη συγκατάθεσή της, αποκάλυψε στον Ant1 ότι η κοπέλα ήρθε σε επαφή μαζί του και αφού συναντήθηκαν και συζήτησαν, συμφώνησαν να γίνει από εκείνον η δημοσιοποίηση της υπόθεσης, η οποία είχε ξεκινήσει από το 2016.

Ο ακτιβιστής είπε ότι το πρώτο βίντεο με τις προσωπικές, ερωτικές στιγμές της ίδιας και του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ανέβηκε από τον τελευταίο, ενώ βρίσκονταν ακόμη σε σχέση, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπάρχει περίπτωση να έπιναν καφέ στο σαλόνι και εκείνος να ανέβαζε το πορνογραφικό υλικό στο διαδίκτυο από το δωμάτιο, τόσο σχετικές είναι οι ημερομηνίες».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αφού χώρισαν, ανέβασε και δεύτερο βίντεο στο διαδίκτυο ο Στάθης Παναγιωτόπουλος» και ότι «αφού του έκανε μήνυση η κοπέλα, εκείνος ανέβασε και τρίτο βίντεο με προσωπικές στιγμές τους».

Η κοπέλα μετά από αυτό του έκανε και νέα καταγγελία, με αποτέλεσμα ο Στάθης Παναγιωτόπουλος να αναζητηθεί στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, αλλά δεν εντοπίστηκε καθώς ήταν στην Αλόννησο, όπου διατηρεί σπίτι και επιχείρηση.

«Χρειάστηκαν 3 μήνες για να κατέβει το υλικό από το διαδίκτυο»

«Χρειάστηκαν 3 μήνες δουλειάς, με προσωπική εργασία της ίδιας, για να μπορέσει να βρει τα αρχεία και να ζητήσει από τις εταιρείες να κατέβει το υλικό αυτό από τις ιστοσελίδες», σημείωσε ο Ηλίας Γκιώνης, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε η παραμικρή συμβολή του Στάθη Παναγιωτόπουλου ώστε να κατέβει το υλικό που την εκθέτει από το διαδίκτυο.

Όπως επεσήμανε, «όλα τα έκανε μόνη της, σπαταλώντας χρόνο και χρήματα, πήγε στην Θεσσαλονίκη για την δίκη που δεν έγινε και θα πρέπει να ξαναπάει, μετά την αναβολή της δίκης», ενώ τόνισε πως η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου «έχει δει πολλές ώρες πορνό, αναζητώντας να βρει τον εαυτό της» και πως «αν αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο το βίντεο με τον τίτλο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο, θα βρει πάρα πολλές καταχωρήσεις και όλες έχουν το πρόσωπο της».

Το νομικό κενό που δίνει πάτημα στους «Στάθηδες»

Η υπόθεση Παναγιωτόπουλου δεν είναι η μοναδική στην Ελλάδα, αλλά υπογραμμίζει με τον χειρότερο τρόπο το νομικό κενό που υπάρχει στην Ελλάδα, την ώρα που «έχουμε 2-3 αντίστοιχα περιστατικά στην Ελλάδα». Αυτό που χρειάζεται είναι πράξεις και όχι μόνο λόγια, αν και είναι σημαντική η καταδίκη τέτοιων ενεργειών από όλους.

In.gr