Ακαρνανικά Νέα

Υπογράφηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου η σύμβαση ανάμεσα στο Δημοτικό λιμενικό ταμείο και την εταιρία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΕ για τον ελλιμενισμού σκαφών στην Βόνιτσα.

Όπως είχαμε αναφέρει και στο πρώτο θέμα της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ του τεύχους Φεβρουαρίου, η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποτελέσει βήμα ανάπτυξης για την περιοχή μας σε ότι αφορά τον τομέα του τουρισμού.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την συγκεκριμένη εταιρία είχε λάβει χώρα στα τέλη του 2023 και άμεσα η τότε Δημοτική Αρχή σε συνεννόηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ.Κασόλα κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Το πρώτο που είχε γίνει ήταν να οριστεί Συμβούλιο στην Δημοτική Κοινότητα Βόνιτσας για να γίνει δεκτό το αίτημα της εταιρίας κάτι που έγινε άμεσα και ομόφωνα από το τότε πρόεδρο κ.Δημακα Δημήτρη και στην συνέχεια ακολούθησαν οι υπόλοιπες διαδικασίες για να φτάσουμε σήμερα στην οριστική συμφωνία.

Η ανακοινωση του Δήμου:

“Στην υπογραφή σύμβασης προχώρησε το δημοτικό λιμενικό Ταμειο μεταξύ της προέδρου του λιμενικού ταμείου κ. Μαρίας Μυλωνιδη και της εταιρίας ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΑΕ, παρουσία του δημάρχου Ακτιου Βονιτσας για τον ελλιμενισμό 20 σκαφων για το έτος 2024 και 40 σκαφών για το έτος 2025.

Όπως τόνισε ο δημαρχος μετα την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμος Ακτιου Βονιτσας θέτει τις βάσεις για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και στην πόλη της Βονιτσας που θα ενταθεί το προσεχές διάστημα με την υπογραφή νέων συμβάσεων ελλιμενισμού σκαφών και με άλλες εταιρίες και κάλεσε ιδιώτες επενδυτές να επενδύσουν τουριστικά και στην Βονιτσα , καθώς επίκειται και επέκταση του τουριστικού αγκυροβολίου της Βονιτσας .

Η πόλη μας σύντομα αλλάζει προς το καλύτερο .

Ο δημαρχος Ακτιου Βονιτσας
Αθανάσιος Ελ. Κασολας”.