Ακαρνανικά Νέα

Σε συνέχεια της υπογραφής της προγραμματικής στο ΥΠ.ΑΝ.ΕΠ. παρουσία του αρμόδιου Υπουργού για την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την αξιοποίηση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κεφαλαιοποίηση αλλά και προστασία του φυσικού «θησαυροφυλακίου» του Εθνικου Πάρκου Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Απριλίου η πρώτη συνεδρίαση των Μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης και της Ομάδας Σχεδιασμού.

Η συνάντηση της Επιτροπής που συνενώνει στο κοινό όραμα έξι Δήμους και 2 Περιφέρειες έλαβε χώρα στο Κάστρο της Κορωνησίας (Κούλια), παρουσία μεταξύ άλλων του Προέδρου της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. κ. Γεώργιου Παπαδημητρίου του Δ/ντή της τεχνικής υπηρεσίας Κώστα Αρβανίτη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Λαμπρου Δημητρογιάννη, της Διευθύντριας Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κας Γιάννας Φαναριώτου και των Δημάρχων των έξι Δήμων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αποτελούν μέλη της επιτροπής, ανάμεσα στους οποίους φυσικά παρευρέθη και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας κ. Αποστολάκης .

Στην ατζέντα της συνάντησης κύριο θέμα ήταν η παρουσίαση της στρατηγικής και του αναλυτικού σχεδίου δράσης για το Εθνικό Πάρκο Αμβρακικού και την ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ).

Να θυμίσουμε ότι στο πρόγραμμα μαζί με το Δήμο Ακτίου Βόνιτσας συμμετέχουν οι Δήμοι Αρταίων, Ζηρού, Νικολάου Σκουφά, Πρέβεζας και Αμφιλοχίας.