Ακαρνανικά Νέα

Στα πλαίσια, των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας – Καλοκαίρι 2023 »θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & FrameDrums με την συνοδεία του παραδοσιακού δημοτικού σχήματος του Λάμπρου Τζόκα σε Πλαγιά και Βόνιτσα αντίστοιχα.

Το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums ξεκινά την Πέμπτη 3 Αυγούστου στις 21.30 στο Ανοιχτό Θέατρο Πλαγιάς στην θέση Μύλος  με είσοδο δωρεάν . Θα τοποθετηθούν τραπέζια με καθίσματα  γύρω από την πλατεία του θεάτρου και ο κόσμος θα μπορεί να καθίσει στα καθίσματα του θεάτρου. θα παρουσιαστούν χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγιάς

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums μεταφέρεται στην παραλία της Βόνιτσας στην θέση ελιά . Κατά την διάρκεια της παρουσίαση των μουσικών ακουσμάτων των & Frame Drums θα παρουσιαστούν χοροί από το χορευτικό του  Πολιτιστικού Συλλόγου  Ακτίου -Βόνιτσας ” η Θεοτόκος”

Τις δύο ημέρες το κέφι και το γλέντι  θα απογειώσει το παραδοσιακό σχήμα του Λάμπρου Τζόκα  Ένα γλέντι με ηχοχρώματα από όλη την Ελλάδα και με πολλών λογιών πατήματα. Όλος ο κόσμος που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση μπορεί να απολαύσει το γλέντι  και να χορέψει με τα ακούσματα της ορχήστρας  

Το 2o φεστιβάλ θα παρουσιαστεί από το Σύνολο Κρουστών του συνθέτη και καθηγητή μουσικής Γεράσιμου Σιάσου.

Σκοπός της συναυλίας είναι η ανάδειξη και η ερμηνεία των Παραδοσιακών κρουστών στην Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική.

Είναι η παρουσίαση των Παραδοσιακών Κρουστών και των Frame Drums μέσα από solo αλλά και ομαδικές συνθέσεις τόσο δικές του αλλά και των ίδιων των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την Τεχνική και την Ερμηνεία τους.

Επίσης θα παρουσιαστούν οργανικοί σκοποί και Παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα.

Τα κρουστά θα συνοδεύουν  Κιθάρα, Κλαρίνο, Λάουτο και Βιολί . Επίσης δυο τραγουδιστές θα  παρουσιάσουν ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια.

Το σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών & Frame Drums αποτελείται κυρίως από ερασιτέχνες μουσικούς λάτρεις της μουσικής μας παράδοσης με κύριο μέλημα του την ανάδειξη και προώθηση των Παραδοσιακών Κρουστών στην Ελληνική Μουσική Παράδοση. 

Οι συμμετέχοντες του συνόλου είναι σπουδαστές στο «Μουσικό Εργαστήρι Παραδοσιακών Κρουστών του Γεράσιμου Σιάσου».

Το σύνολο κρουστών  έχει συμμετάσχει στο 1ο, 2ο και 3ο Φεστιβάλ «Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων» του Δήμου Ζωγράφου καθώς και στο «33o Διεθνές Φεστιβάλ Πόρτο Χελίου για την Τέχνη και τον Πολιτισμό».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γεράσιμο Σιάσο για την δωρεάν συμμετοχή του συνόλου κρουστών και των μουσικών» και να τονίσουμε ότι στην εκδήλωση στην Βόνιτσα συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακτίου -Βόνιτσας ” η Θεοτόκος”

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ