Ακαρνανικά Νέα

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν για τον Ολυμπιακό η νίκη στο Λονδίνο, αφού κατά 99% θα είναι στους ισχυρούς στις κληρώσεις των προκριματικών του Champions League.

Πιο ευνοϊκές θα είναι οι συνθήκες για τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League, ύστερα από την νίκη στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ για τη φάση των «16» του Εuropa League.

Οι Πειραιώτες κατά 99% θα είναι στους ισχυρούς στην προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, αφού σε πρώτη φάση θα βρίσκονται στην 36η θέση στην κατάταξη της UEFA (ή στην 37η θέση, αν η Σλάβια πάρει έστω μία ισοπαλία με την Άρσεναλ).

Η μικρή πιθανότητα να μην βρεθούν οι «ερυθρόλευκοι» στο γκρουπ των ισχυρών είναι η ομάδα που θα κατακτήσει φέτος το Champions League να μην κερδίσει την έξοδό της μέσα από το πρωτάθλημά της.

Στα πλέι οφ του Champions League ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπεσίκτας, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβιας Πράγας.

Ο μοναδικός κίνδυνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή προέρχεται από την Λίβερπουλ, αφού είναι εκτός τετράδας στην Premier League και αν επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, τότε θα μείνει εκτός η ελληνική ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, συμμετέχοντας στο γκρουπ των ισχυρών, και το ίδιο θα γίνει και στον γ’ προκριματικό γύρο.

Το μοναδικό σενάριο να ξεκινήσει από τον α’ προκριματικό γύρο είναι να πάρει τη θέση του η Λίβερπουλ, με την κατάκτηση του τίτλου του Champions League στο τέλος της σεζόν και τότε θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

www.sport-fm.gr