Ακαρνανικά Νέα

Εγκρίθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, η πρόταση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για χρηματοδότηση του έργου: «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του δήμου», συνολικού προϋπολογισμού 4.443.555€, από το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την τοπική αυτοδιοίκηση, «Αντώνης Τρίτσης».

Για την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης ευχαριστεί τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε επί του θέματος και την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που θα επιφέρει την αποκατάσταση τμημάτων της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου. Η ανακοίνωση του κ. Καραγκούνη:

Έπειτα από συνεχείς επαφές του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας ΝΔ, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη και του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας κ. Γεώργιου Αποστολάκη, τελικά εγκρίθηκε σήμερα από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, η πρόταση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας για χρηματοδότηση του έργου: «Βελτίωση προσβασιμότητας σε αγροτικές περιοχές του δήμου», συνολικού προϋπολογισμού 4.443.555€, από το πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης για την τοπική αυτοδιοίκηση, «Αντώνης Τρίτσης».

Πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που εδώ και αρκετά χρόνια απασχολεί την ευρύτερη περιοχή, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν καθημερινά τμήματα της αγροτική οδοποιίας του δήμου, προκαλούν φθορές, η αποκατάσταση των οποίων είναι αδύνατο να επέλθει μόνο από τα δημοτικά κονδύλια, καθιστώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο επικίνδυνη προς χρήση.

Ο κ. Καραγκούνης, θα ήθελε να ευχαριστήσει προσωπικά τον κ. Πέτσα για το ενδιαφέρον που επέδειξε επί του θέματος και την έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης που θα επιφέρει την αποκατάσταση τμημάτων της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου και την ασφαλή μετάβαση των πολιτών στις αγροτικές τους ασχολίες. Αξίζει να σημειωθεί δε, πως η πρόταση αυτή χρηματοδότησης, είναι από τις πρώτες πανελλαδικώς που εντάσσονται στο εν λόγω πρόγραμμα ανάπτυξης.

agriniopress