Ακαρνανικά Νέα

Η προσπάθεια επέκτασης του αεροδρομίου Επιταλίου και το έργο της ανάπλασης των Αλυκών συζήτησε εκτενώς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

«Θέλουμε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο υπό σωστές βάσεις  για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, να μηδενίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του αεροπορικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης ενώ αναφορικά με την αξιοποίηση των Αλυκών Αχαΐας επισήμανε ότι αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης για να προχωρήσουν οι μελέτες και στη συνέχεια να ξεκινήσει η γενικότερη ανάπλαση του χώρου.

Επίσης, ο κ. Ζαΐμης συζήτησε  και  με τη  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνα Καλογήρου τρέχοντα θέματα. «Η εμπειρία της στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ως τ. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είναι πολύτιμη για να δίνει λύσεις και να γεννά ιδέες με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.