Ακαρνανικά Νέα

Συναδέλφισσες/φοι: Χρόνια τώρα οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων της χώρας γνωρίζουν μια συγκεκριμένη διαδικασία προμήθειας υλικού απ τον ΟΣΚ (παλιότερα) και τις ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε (ΚΤΥΠ Α.Ε) τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν ότι υπάρχει ηλεκτρονική “πλατφόρμα” στην οποία καταγράφεται το αίτημα, δίνεται αριθμός παραγγελίας και το κάθε σχολείο περιμένει για την παραλαβή των υλικών. ΛΑΘΟΣ!!!! Οι ΚΤΥΠ Α.Ε είναι ΧΟΡΗΓΟΣ και όχι ο αρμόδιος φορέας του κράτους για τον εξοπλισμό των σχολείων!! Ποιος το λέει; Διαβάστε…

“Η πολύτιμη χορηγία του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα του ελληνικού κράτους ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βόνιτσας θα καλύψει χρόνιες και βασικές ανάγκες εξοπλισμού και κατ΄ επέκταση των μικρών μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Η ανωτέρω προσφορά υλοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ακτίου Βόνιτσας που μεταφέραμε στον βουλευτή του νομού και συντοπίτη μας κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη, ο οποίος ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τον κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΚτΥπ ΑΕ, ο οποίος με υπέρμετρη γενναιοδωρία προέβη στην χορηγία….Εκ μέρους όλων, απευθύνουμε θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες στον κ. Αθανάσιο Γιάνναρη καθώς και στον βουλευτή μας κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη για την άμεση ανταπόκρισή τους , μαζί με την ευχή για υγεία, δύναμη και με την ελπίδα για την υλοποίηση και άλλων τέτοιων προσφορών στο μέλλον.”

Καταλάβατε συνάδελφοι Δ/ντες-ντριες τι σας προτρέπουν να κάνετε προκειμένου να παραλάβετε τον εξοπλισμό που η Ελληνική πολιτεία οφείλει να παρέχει στα σχολεία; Να απευθυνθείτε στον συγκεκριμένο βουλευτή για να μεσολαβήσει στον διευθύνοντα σύμβουλο των ΚΤΥΠ. Και να ελπίζετε ότι θα ικανοποιήσει ΚΑΙ το δικό σας αίτημα. Όσο για την δήθεν ευαισθησία τους για τα ειδικά σχολεία του Δήμου μας, έχουμε να πούμε ότι όταν πέρσι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας κινητοποιούσε  τους φορείς της  περιοχής μας( Δήμο, δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους γονέων κλπ) για να ανοίξει επιτέλους με εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής το Ειδικό σχολείο, οι….διαμεσολαβητές και ευεργέτες μας, ήταν εξαφανισμένοι!!!

Φαίνεται ότι κάποιοι θυμήθηκαν το πάλαι ποτέ(;;)σήμα κατατεθέν της παράταξής τους. Το ¨κατόπιν  ενεργειών  μου¨ . Το μόνο νέο στοιχείο που προσέθεσαν στην πολιτική τους είναι πως ζητούν(απαιτούν;)δημόσιες ευχαριστίες. Και τις παίρνουν, κατά πως φαίνεται.

Κατά τα λοιπά, φέτος τιμάμε τα 200 χρόνια της απελευθέρωσής μας από τα κουσούρια των Οθωμανών.

 Οι εκπαιδευτικοί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία και τη βελτίωση του Δημόσιου Δωρεάν Σχολείου. Για γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Για μόνιμους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία της χώρας, προς όφελος των παιδιών του Λαού μας. Για πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα σχολεία, χωρίς μπαξίσια και ανταλλάγματα. Με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε ελεύθερους ανθρώπους.