Ακαρνανικά Νέα

Πρωτοφανείς συνθήκες αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας στην Πλαγιά τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας της δημοτικής αρχής.

Ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Δήμων Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας είχε προγραμματίσει έργο στο δίκτυο. Μέλος του δ.σ. του Συνδέσμου είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Πάντας 🙂https://sydla.gr/dioikitiko-symvoulio/). Οι δημότες Λευκάδας ενημερώθηκαν έγκαιρα (https://sydla.gr/deltio-typou-5/), ενώ οι δικοί μας όχι, με αποτέλεσμα τον αιφνιδιασμό των κατοίκων της Πλαγιάς, της Περατιάς και του Αγίου Νικολάου. Για ποιο λόγο οι δημότες μας δεν ενημερώθηκαν; Μήπως επειδή ο Δήμος μας δεν εξυπηρετεί τη ρύθμιση από τις οφειλές του προς το Σύνδεσμο Ύδρευσης, που έχουν αναγνωριστεί το έτος 2016 (ΑΔΑ 73ΓΩΟΕΠ1-ΔΔΔ) στο ποσό των 389.520 ευρώ (και περιέργως δεν εμφανίζεται καν στον προϋπολογισμό του Δήμου μας);

Περαιτέρω, ενώ η διακοπή νερού στη Λευκάδα διήρκεσε λίγες ώρες, στο Δήμο μας και ιδαίτερα στην κοινότητα Πλαγιάς διαρκεί μέρες ολόκληρες. Μιλάμε για ένα ζωντανό χωριό 1.000 περίπου κατοίκων! Εξάλλου, στο Δήμο μας εμφανίζονται συχνά προβλήματα, τόσο στις ανωτέρω κοινότητες, όσο και στον οικισμό του Ακτίου.

Αδιαφορία ή ανικανότητα; Όπως και να ‘χει, η παραίτηση αρμοδίου θα ήταν επιβεβλημένη, αν υποθέσουμε ότι είχε μείνει λίγο φιλότιμο και δεν είχε μετατραπεί η πολιτική σε επάγγελμα.

Οι δημότες απαιτούν τουλάχιστον μια συγγνώμη και όχι εμπαιγμούς, με ανακοινώσεις περί πλακοστρώσεων και διαμορφώσεων κοινοχρήστων χώρων, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχουν νερό για να πιούν, να λειτουργήσουν σωστά τις επιχειρήσεις τους και να τηρήσουν τις συνθήκες υγιεινής, μεσούσης της πανδημίας….

«Συμφωνία Ελπίδας»