Ακαρνανικά Νέα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν) και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Αντώνη Χαροκόπο, την Χριστίνα Μπίκου και την Λιάνα Ιβάντσικ.

Στη συνάντηση, ο κ. Μπονάνος εξέφρασε την βούληση της Περιφέρειας για συμμετοχή και συνεργασία στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η ομοσπονδία όπως  η υλοποίηση ημερίδας σε συνεργασία με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας,η υλοποίηση διήμερου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, η διοργάνωση δράσεων στην σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα, κλπ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο της ομοσπονδίας και αγωνίζεται για την καταπολέμηση των διακρίσεων που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής, για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή της χώρας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει με κάθε τρόπο στις  εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σκοπό έχουν την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους καθώς στις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα του αναπηρικού χώρου» τονίζει ο κ. Μπονάνος.