Ακαρνανικά Νέα

Στα Χορτάτα, το Μανάση, το Νικολή, το Κομηλιό, το Δράγανο και το Αθάνι συνεχίστηκε την Πέμπτη η περιοδεία του υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, ενώ την Παρασκευή βρέθηκε στο Νεοχώρι, την Παλαιοκατούνα, τα Πλατύστομα, τη Βαυκερή και την Εγκλουβή.
Η ανταπόκριση του κόσμου σε όλα τα χωριά ήταν συγκινητική, καθώς πολλοί κάτοικοι έδωσαν το «παρών» στα σημεία που επισκέφθηκε και μίλησε ο κ. Καββαδάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Παρουσίασε τις παρεμβάσεις του τόσο σε τοπικό επίπεδο, ιδιαίτερα στο κομμάτι των οδικών έργων και της ύδρευσης, όσο και σε επίπεδο νομού, ενώ αναφέρθηκε και σε μελλοντικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για την ανάπλαση κάποιων από τους οικισμούς, καθώς και έργα για την αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου.
Αναγνώρισε ότι τα χωριά, ιδιαίτερα τα πιο απομονωμένα, έχουν ανάγκη από ένα οργανωμένο σχέδιο για την ανάπτυξή τους και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να συνεργάζεται με την αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς παράγοντες και τους πολίτες για τη δρομολόγηση των κατάλληλων έργων για κάθε χωριό.
«Από το 2020, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρηματοδοτεί με 2,5 δις ευρώ το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έγινε ποτέ για την τοπική αυτοδιοίκηση, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανέφερε ο κ.Καββαδάς. Στόχος του Προγράμματος είναι μεταξύ άλλων η περιφερειακή ανάπτυξη, με δράσεις για την αναβάθμιση των οικισμών και της υπαίθρου.
«Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών», ανέφερε ο κ. Καββαδάς, «εξασφαλίσαμε 20.000.000 ευρώ για το Δήμο Λευκάδας και 6.000.000 για το Δήμο Μεγανησίου. Τα χρήματα αυτά πρέπει να πιάσουν τόπο και για αυτό θα συνεργαστούμε όλοι, για να αλλάξουμε τον τόπο, για να έχει και το τελευταίο χωριό ευημερία, προκοπή και προοπτική».