Ακαρνανικά Νέα

Μετά τον θάνατο του 7χρονου στην Ημαθία στάλθηκαν οδηγίες σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 7χρονου από στρεπτόκοκκο στην Ημαθία. Σχετικές οδηγίες στάλθηκαν σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να δηλώνονται όλα τα περιστατικά της διεισδυτικής λοίμωξης από στρεπτόκοκκο ομάδας Α.

Το 7χρονο αγόρι από την Ημαθία ήταν το έκτο παιδί που πέθανε στην Ελλάδα μέσα στο 2023 από στρεπτόκοκκο.

Για τον ενημερωτικό ρόλο του ΕΟΔΥ και τις κινήσεις που γίνονται με αφορμή τον θάνατο του αγοριού μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» την Τρίτη (13/6) ο πρόεδρος του Οργανισμούς Θεοκλής Ζαούτης. «Πλέον επιτηρούνται τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου μετά από οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημείωσε.

«Σκοπός μας είναι να καθησυχάσουμε τον κόσμο και να τον ενημερώσουμε, γιατί αυτά τα παιδιά δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους», δήλωσε.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είδε σε διάφορα κράτη της Ευρώπης κάποια αύξηση σε σοβαρά κρούσματα στρεπτόκοκκου»

«Ξεκινήσαμε να επιτηρούμε τα κρούσματα, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση είδε σε διάφορα κράτη της Ευρώπης κάποια αύξηση σε σοβαρά κρούσματα στρεπτόκοκκου. Ο ΕΟΔΥ ανταποκρίθηκε στο alert να ξεκινήσει να καταγράφει αυτά τα κρούσματα», συμπλήρωσε ο Θεοκλής Ζαούτης.

Η σύσταση του κου Ζαούτη στους γονείς ήταν μόλις το παιδί τους εμφανίσει συμπτώματα να επικοινωνήσει άμεσα με τον παιδίατρο τους.

newsbeast