Ακαρνανικά Νέα

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς για την αγορά σχολικών ειδών καθώς παρατηρούνται αυξήσεις που στα εισαγόμενα προϊόντα φτάνουν και το 100%. Πάνω απο 60% αυξήθηκε η τιμή στο φωτοτυπικό χαρτί.

Ακριβότερα θα πληρώσουν φέτος οι γονείς τα σχολικά είδη καθώς οι τιμές τους παρουσιάζουν αυξήσεις που φτάνουν ακόμα και το 100% στα προϊόντα εισαγωγής.

Τα σχολεία ανοίγουν στις 12 Σεπτεμβρίου και οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν τσάντες, τετράδια, μολύβια και στιλό ενώ στη θα πρέπει να αγοράσουν και άλλα είδη, ανάλογα με το τι θα τους ζητηθεί από δασκάλους και καθηγητές για τις ανάγκες των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, τις μεγαλύτερες αυξήσεις, που φτάνουν ακόμα και το 100%, εμφανίζουν τα προϊόντα εισαγωγής από την Ασία και κυρίως απο την Κίνα. Τα εισαγόμενα προϊόντα από χώρες της Ευρώπης έχουν αυξηθεί κατα 7% ενώ τα εγχώρια παρουσιάζουν αύξηση κατα 5%.

Όπως είπε ο ίδιος, οι έμποροι της Αττικής για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, έχουν δημιουργήσει πακέτα σχολικών ειδών για τις τάξεις του δημοτικού, με τα απαραίτητα που χρειάζεται ένας μαθητής και οι τιμές τους κυμαίνονται από 18-20 ευρώ.

Αναφορικά με τις αυξήσεις, όπως είπε ο κ. Κορκίδης στο NEWS 24/7, η τιμή των τετραδίων έχει αυξηθεί κατά 22% και γενικότερα η γραφική ύλη (μολύβια, στιλό, γόμες) έχει αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Μεγάλη είναι η αύξηση στην τιμή του φωτοτυπικού χαρτιού (αυτό που χρησιμοποιούμε και στους εκτυπωτές ) που άγγιξε το 65%.

Σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο βιβλιοχαρτοπωλών Πειραιά Νίκο Παρασκευόπουλο οι τιμές στα σχολικά είδη κυμαίνονται ανάλογα με την εταιρία.

Για έναν μαθητή δημοτικού, ο γονιός θα πληρώσει συνολικά για τα σχολικά είδη από 36 έως 92 ευρώ.
(τσάντα, μολύβι, στιλό, τετράδιο 50 φύλλων, τετράδιο 2 θεμάτων, ντοσιέ, κασετίνα, γόμα, ξύστρα, διαβήτης, γεωμετρικά όργανα, 12 μαρκαδόροι, μπλοκ ζωγραφικής και 12 απλές ξυλομπογιές).

Για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου τα σχολικά είδη στοιχίζουν από 40,20 έως 113, 60 ευρώ
(τσάντα, μολύβι, στιλό, τετράδιο 50 φύλλων, τετράδια σπιράλ 2 και 5 θεμάτων, ντοσιέ, κασετίνα, γόμα, ξύστρα, διορθωτικό, διαβήτης, γεωμετρικά όργανα, μπλοκ ζωγραφικής).

Ο κ. Παρασκευόπουλος πάντως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων το επόμενο διάστημα με τις νέες παραλαβές.

news247