Ακαρνανικά Νέα

Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης κοντά στα Τέμπη όταν συγκρούστηκαν δυο αμαξοστοιχίες. Στους 36 μέχρι τώρα οι νεκροί.

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η σύγκρουση των δύο τρενών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τους 36, ενώ 85 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 53 νοσηλεύονται, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού επιβατών συνεχίζονται και διεξάγονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των δύο τρένων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας τα οποία έχουν ανατραπεί και εκεί παρουσιάζεται μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι εικόνες μιας εθνικής τραγωδίας
 AP PHOTO/VAGGELIS KOUSIORAS

Η επιχείρηση στα συγκεκριμένα βαγόνια γίνεται με τη βοήθεια 4 ειδικών γερανοφόρων οχημάτων που θα ανασηκώσουν τους συρμούς. Παράλληλα, η ελληνική αστυνομία με τον ιατροδικαστή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Στο νοσοκομείο βρίσκονται αξιωματικοί της αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Οι εικόνες από το σημείο που συνεντελέστηκε η τραγωδία συγκλονίζουν.

Δείτε τα βίντεο που ανήρτησε το OnLarissa.gr:

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter και δείχνουν τις πρώτες συγκλονιστικές στιγμές επιβατών μετά τη σύγκρουση:

news247