Ακαρνανικά Νέα

Συναδέλφισσες/φοι, αγαπητοί γονείς και μαθητές σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά. Μια νέα όμορφη διαδρομή ξεκινάει σήμερα και θέλουμε να ευχηθούμε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα υγεία και να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σας και δίπλα στα παιδιά σε όποια ανάγκη παρουσιαστεί, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια με ευαισθησία και συνέπεια.

Όμως η χαρά για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς σκεπάζεται από ένα μαύρο σύννεφο θλίψης και στεναχώριας, εξ αιτίας της τεράστιας ανθρωπιστικής και οικολογικής καταστροφής που συντελείται αυτές τις μέρες στη χώρα μας. Δεν είναι η ώρα να αποδώσουμε ευθύνες. Είναι όμως η ώρα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Αυτές τις δύσκολες ώρες δε γίνεται να μην τρέχει ο νους μας στους πληγέντες και ιδιαίτερα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά. Πόσο πόνο, πόση καταστροφή και πόσο θάνατο μπορούν να αντέξουν!

Σας καλούμε να προσφέρετε ανθρωπιά απ το περίσσευμα της ψυχής σας και υλικά αγαθά απ το υστέρημα του πορτοφολιού σας. Σας ζητάμε να φέρετε, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κάποια απ τα παρακάτω αγαθά:

  • Χαρτομάντιλα-χαρτί κουζίνας-καθαριστικά-υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια
  • Πάνες παιδικές και ενηλίκων
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας
  • Παιδικά γάλατα
  • Βρεφικά και παιδικά ρούχα( μέχρι 5 ετών)
  • Κάλτσες

 Aφού συγκεντρωθούν σε κάθε σχολείο του συλλόγου μας, ζητάμε απ τους συναδέλφους διευθυντές/ντριες και προϊσταμένους/νες να τα μεταφέρουν στο δημοτικό σχολείο της Βόνιτσας. Από εκεί, θα φροντίσουμε να φτάσουν στα χέρια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη, μέσω των συλλόγων εκπαιδευτικών των πληγέντων περιοχών. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανθρωπιά σας, όπως κάνετε σε κάθε ανάλογο κάλεσμα του συλλόγου μας όλα αυτά τα χρόνια. Υγεία σε όλες και όλους σας.

Θύμιος Μυλωνίδης

Πρόεδρος