Ακαρνανικά Νέα

Με τον τραγικό απολογισμό της τραγωδίας στα Τέμπη να αυξάνεται, η ιστορία του 20χρονου Αντρέα συγκλονίζει, καθώς με κίνδυνο της ζωής του έσωσε δέκα νέα παιδιά μέσα από τα συντρίμμια και τις φλόγες.

Συγκλονίζουν οι ιστορίες επιβατών που βγήκαν ζωντανοί από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/02) στα Τέμπη, με έναν 20χρονο να συγκινεί, καθώς όχι μόνο βγήκε αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι σπάζοντας το τζάμι, αλλά έσωσε ακόμα 10 επιβάτες.

Με τον τραγικό απολογισμό της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη να αυξάνεται, η ιστορία του 20χρονου Αντρέα συγκλονίζει, καθώς βγήκε αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι, σπάζοντας το τζάμι και στη συνέχεια με κίνδυνο της ζωής του έσωσε ακόμα δέκα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, την ώρα που στο σημείο οι φλόγες κατέκαιγαν τα πάντα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Ειρήνη Τζιαστούδη, γράφει για την ηρωική πράξη του Αντρέα, οποίος βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και αψηφώντας τη μεγάλη φωτιά που έκαιγε δίπλα του, βοήθησε να σωθούν οι συνάνθρωποί του.

Δείτε την ανάρτηση:

Ο 20χρονος Ανδρέας σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περιέγραψε το σκηνικό τρόμου που έζησε κατά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχειών: Ακούστηκε ένα «πολύ δυνατό μπαμ και μετά απλά το βαγόνι βρέθηκε να κάνει τούμπες στον αέρα και να βλέπω δεξιά αριστερά φλόγες σπινθήρες να πετάγονται από παντού.. μετά από κάποια δευτερόλεπτα που σταμάτησε το ντελαπάρισμα του βαγονιού επικρατούσε ένας πανικός. Από τις κοπέλες που πήδηξαν κάτω η μια κοπέλα χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι έσκισε πολύ άσχημα την μέση της είχε πολύ βαθιές πληγές. Η άλλη κοπέλα που ήταν δέκα μετρά από τη φωτιά είχε ακρωτηριαστεί το πόδι της από το καλάμι και κάτω προσπαθούσα να την καθησυχάσω αλλά εκείνη πονούσε και ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι είχε αρχίσει να χάνει τις αισθήσεις της και φωνάζαμε πολλή ώρα για βοήθεια. Πολλοί τραυματίες στη δικιά μου την καμπίνα οι συμφοιτητές μου όλοι βαριά τραυματισμένοι. Το δικό μου βαγόνι πήρε φωτιά από την αρχή του».

news247