Ακαρνανικά Νέα

Την Κυριακή 8 Αυγούστου στις 20:30 στην  Κεντρική Πλατεία του Μοναστηριακού του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους οπλαρχηγούς και αγωνιστές του Μοναστηρακίου καθώς και αναφορά στις Μάχες που Μοναστηρακίου την περίοδο της Παλιγγενεσίας.  

Ταυτόχρονα θα παρουσιασθεί και χορευτικό δρώμενο αφιερωμένο στο Δημοτικό Τραγούδι την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης , καθώς και παρουσίαση Παραδοσιακής Ελληνικής φορεσιάς . 

To δρώμενο θα παρουσιαστεί από το Χορευτικό Τμήμα Μοναστηρακίου και το χορευτικό «ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ»

Στην εκδήλωση θα γίνει εκτενή αναφορά στις οικογένειες Σουλτάνη και  Μοναστηριώτη καθώς και  αναφορά στην δράση  άλλων   οπλαρχηγών και αγωνιστών του Μοναστηρακίου . Επίσης αναφορά θα γίνει και σε οπλαρχηγούς που πολέμησαν σε μάχες του Μοναστηρακίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου

Τοποθεσία : Κεντρική Πλατεία Μοναστηρακίου

Ώρα : 20:30

Συντονιστής εκδήλωσης  : Έφη Φουσέκη(Δημοσιογράφος)

Ομιλιτές :

 –       Γεώργιος Τσούκας (π. Γενικός Διευθυντής Υπ. Ανάπτυξης)

 –       Λουκία Κακούρη Αρνή (Φιλόλογος)

–       Μαρία Λούντζη Πετροπούλου (Καθηγήτρια Θεολογος)

 Χορευτικό Δρώμενο από το :

Χορευτικό τμήμα Μοναστηρακίου

Χορευτικό το «Ανακτόριο»

 Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ