Ακαρνανικά Νέα

Ο διάσημος αλέκτορας ή πετεινός ή κόκορας Μίζα Ντελ Γκάλο, ισπανικής καταγωγής, είναι φημισμένος για το ένα και μοναδικό παραμύθι που λέει τη μία και μοναδική νύχτα από τις τριακόσιες εξήντα πέντε νύχτες του χρόνου.

Ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση πάππου προς πάππο, ο Μίζα Ντελ Γκάλο κάθε χρόνο στις 24 Δεκεμβρίου το βράδυ, όταν το ρολόι χτυπάει μεσάνυχτα, ώρα που τα παιδιά βλέπουν όνειρα γλυκά, ανεβαίνει στο πιο ψηλό καμπαναριό, κράζει δώδεκα φορές για να τα ξυπνήσει, και τους λέει με μπόλικο αλάτι και πιπέρι το αγαπημένο του παραμύθι:

Τη Νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη.

“Όταν συνάντησα τον Μίζα Ντελ Γκάλο στη σπηλιά των παραμυθιών μου είπε πως η αγάπη είναι φως και πως το φως δεν έχει σύνορα. Μου είπε ακόμα πως η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ γιατί έρχεται μαζί με τη ζωή.
Κι αν αναρωτιέστε με τι μοιάζει η αγάπη… Είναι όμορφη όταν την κοιτάς, ζεστή και τρυφερή όταν την πλησιάζεις και σαν φως όταν την αγγίζεις. Είναι το συναίσθημα της μάνας καθώς αγκαλιάζει το μωρό της. Τη βλέπει το μωρό στο χαμόγελο της μάνας του. Ο πεινασμένος τη μυρίζει σε ένα καρβέλι ψωμί…”
”Και μετά και μετά;…αναρωτιούνται τα παιδιά…
Μετά ας ανοίξουμε την καρδιά μας κι ας εύχηθούμε μια ασύνορη αγάπη για όλους και σε κάθε παιδί που γεννιέται να την κάνει πράξη ζωής…” είπε η αγαπημένη συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου.

Τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ Ανακτορίου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας σας προσκαλούν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 6μμ στο Λαϊς, στην χριστουγεννιάτικη παράστασή τους.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσει παζάρι κατασκευών όπου τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε μορφή ειδών καθημερινής ανάγκης, στον Ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών Αγρινίου.

Ο Ξενώνας λειτουργεί από το 2014 στην πόλη του Αγρινίου και εκεί βρίσκουν καταφύγιο γυναίκες θύματα έμφυλης βίας μαζί με τα παιδιά τους.

Γιατί…Η αγάπη είναι το φώς. Είναι το όνειρο του καθενός. Κι αν όλοι μαζί, αυτά τα ενώσουμε… ο κόσμος μας, σίγουρα θα γίνει καλύτερος…