Ακαρνανικά Νέα

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το κλείσιμο της Μυκόνου μετά την έξαρση του κορωνοϊού στο νησί.

Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της Μυκόνου έγινε το περασμένο Σάββατο από τη ΓΓΠΠ, με διάρκεια ισχύος μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Ιουλίου. Στην ανακοίνωση αναφερόταν ότι θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η πολυαναμενόμενη επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης αναμένεται να γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι η επιδημία περιορίζεται, τότε η Μύκονος θα ανοίξει κανονικά τη Δευτέρα, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ.

Να σημειωθεί ότι από το περασμένο Σάββατο έχει επιβληθεί σιωπητήριο με απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα.

Από την πρώτη στιγμή οι επιχειρηματίες του νησιού εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση αυτή, εν μέσω καλοκαιριού. Από την επομένη ώρα της ανακοίνωσης ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν την έντονη απογοήτευσή τους. Οι ίδιοι, μάλιστα, πρότειναν μια σειρά μέτρων για να μπορέσει να «ξανανοίξει» το νησί και να μην πάει χαμένη η τουριστική σεζόν.

Πηγή: iefimerida.gr