Ακαρνανικά Νέα

Η πρόκριση στο Μουντομπάσκετ έχει την υπογραφή του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Για όσα έγραψε η στατιστική. αλλά και για εκείνα που δεν μπόρεσε.

Φτάνουν 33:14 για να αφήσουν σημάδι στην… αιωνιότητα; Δεδομένα στην περίπτωση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Θα έχει να το θυμάται εκείνος, θα έχει να το θυμάται και το ελληνικό μπάσκετ πως μια νύχτα (δύσκολη) σαν αυτή έβγαλε τη ψυχή του και την ακούμπησε στο παρκέ για να χαρίσει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ 2023.

Διέπρεψε ο μεγάλος Νικ Καλάθης σε ένα ξεγυρισμένο double double (13π, 10 ασίστ). Ήταν καταπληκτικός ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου (9π, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα) παίζοντας 4άρι. Και έβαλαν το λιθαράκι τους ο Μιχάλης Λούντζης με τις αμυνάρες του (και ένα μεγάλο τρίποντο στο φινάλε) και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Ο Λαρεντζάκης όμως ήταν σε έκσταση. Έκσταση επιθετική (20π με 4 τρίποντα), έκσταση αμυντική (4 κλεψίματα) έκσταση που έπιασε κορόιδο τον απίθανο Ρετίν Ομπασοχάν (30π) ένα δευτερόλεπτο και κάτι δέκατα πριν το φινάλε στην αμυνάρα που κλείδωσε την πρόκριση. Ματς που ζητάς το dvd και το βάζεις στο… θησαυροφυλάκιο.

Έγιναν απίθανα πράγματα σε αυτά τα προκριματικά. Πλήρωσε η Ελλάδα τοις μετρητοίς τον πόλεμο FIBA-Euroleague και βρέθηκε απόψε με τη πλάτη στον τοίχο και μια ομάδα πειραματική (δίχως 4άρια και 5άρια πρώτης γραμμής) να παίζει τα ρέστα της απέναντι σε ένα πάρα πολύ ισορροπημένο σύνολο. Οι Βέλγοι που έχουν βγάλει το λάδι σε όλους, που δεν επιτρέπουν παιχνίδια πάνω από τους 70 πόντους, που παίζουν στο όριο και διεκδικούν απέναντι σε όλους. Τους έδωσε η ιστορία με τους ψηλούς απόψε 13 ριμπάουντ παραπάνω (37-24). Και 13 ριμπάουντ είναι λογαριασμός… ήττας.

Κατάφεραν οι διεθνείς μας με ένα μόνιμο small ball από τον Δημήτρη Ιτούδη να τους οδηγήσουν σε πάρα πολλά λάθη. Τελείωσε το Βέλγιο με 26 για 15 ασίστ (!!!!). Αυτό ήταν το άρμα μάχης μας. Θέλαμε όμως δύο ακόμη δουλειές στο γήπεδο. Κάποιος να σταματήσει τον Ομπασαχάν που είχε 20 από το ημίχρονο και όλας. Και κάποιος να βάλει τη μπάλα στο καλάθι (με το ζόρι βάλαμε 31 ως τα μισά του δρόμου).

Πήρε φόρα, βγήκε μπροστά και είπε «εγώ για όλα» ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Είχε δύο πόντους ως το ημίχρονο, έβαλε 18 στο δεύτερο από τους 41 της Ελλάδας. Κάποια στιγμή είχε 4/4 τρίποντα μαζεμένα εκεί που φέραμε τα πάνω-κάτω. Η τελευταία του μεγάλη δουλειά όμως έγινε στην άμυνα. Ο Ομπασαχάν υπέφερε στα χέρια του. Στην τελευταία φάση που έκρινε το ματς δεν του πήρε τη μπάλα. Το πορτοφόλι του πήρε και άρχισε να του στέλνει… φιλάκια οδηγώντας τον στο 5ο φάουλ.

Μυθική εμφάνιση, από έναν μεγάλο παίκτη. Το καταλάβαμε καλά το καλοκαίρι στο Eurobasket. Το μαθαίνουμε από πέρσι με όσα κάνει για τον Ολυμπιακό του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ένας τύπος με μπάσκετ ελληνικό. Χωρίς φυσικά προσόντα αλλά με καρδιά για να γεμίσει… δύο γήπεδα. Είναι βέβαιο ότι ο Giannis ήδη θα του έχει τηλεφωνήσει. Και θα έχει δώσει ραντεβού μαζί του για το επόμενο καλοκαίρι του ελληνικού μπάσκετ. Εκεί, στην ελίτ. Όπως αρμόζει…

in.gr