Ακαρνανικά Νέα

Την Παρασκευη το απόγευμα συνεδρίασε δια ζώσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας στην αίθουσα του ΛΑΙΣ.

Ας ξεκινήσουμε από το τι …μάθαμε από το χθεσινό συμβούλιο του Δήμου μας.

Μάθαμε λοιπόν ότι η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να αυξήσει, έστω και λίγο, τα δημοτικά τέλη για την ύδρευση την καθαριότητα και τον φωτισμό. “Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά γιατί πρέπει να μπει μια τάξη στα οικονομικά του Δήμου ” ανέφερε ο κ Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Φυσικά η αντιπολίτευση αντέδρασε. Ο κ. Αποστολάκης μάλιστα πρότεινε μείωση 20% σε όλα τα Δημοτικά τέλη ενώ ο κ. Σώζος υπενθύμισε στον κ. Κασόλα ότι προεκλογικά έλεγε …”Οι δημότες πληρώνουμε περισσότερο νερό από ότι πληρώνουν στην Γενεύη και αυτό πρέπει να αλλάξει…”, και τώρα όπως είπε ο κ. Σώζος…”έρχεστε και αυξάνεται και το νερό”. Επίσης ο κ. Σωζος πρότεινε την ιδρυση ΕΥΔΑΔ.

Τι άλλο μάθαμε χθες;

Ότι σε σχολικές μονάδες του Δήμου μας η ΔΕΗ είχε κόψει ή σε άλλες περιπτώσεις την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε να κοπεί το ρεύμα, λόγω οφειλών του Δημου από προηγουμενα χρόνια. Μάλιστα στην Κατούνα σε σχολείο ή ΔΕΗ κατέβασε τον γενικό αλλά κάποιοι…παράνομα όπως τονίστηκε, τον ανέβασαν και πάλι για να έχει ρεύμα το σχολείο.

Πληροφορήθηκαμε επίσης απο τον Δήμαρχο ότι ο Δήμος εκτός από ρεύμα χρωστάει αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και σε άλλες υποχρεώσεις, υποχρεώσεις τις οποίες καλό θα ήταν ο κ.Κασολας να γνωστοποιήσει και στους πολίτες του Δήμου για να μαθαίνουμε περισσότερα. Πάντως είπε ότι θα τις φέρει στα προσεχή Δημοτικά Συμβούλια αλλά καλύτερο θα ήταν να τις γνωστοποιήσει αυτές τις υποχρεώσεις ευρέως.

Τι είδαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο……

Ειδαμε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ.Παξινο, αν και νέος να προσπαθεί και να καταφέρνει να επιβάλλει την τάξη και να τα βγάζει πέρα με μερικές συμπεριφορές ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστουν και ως συμπεριφορές καφενείου…

Επισης είδαμε τις …πλάτες των μισων δημοτικών Συμβούλων οι οποίες έκρυβαν και τα πρόσωπα των υπολοίπων. Είναι τελείως λάθος η τοποθέτηση του Δ.Σ. έτσι όπως έχει τοποθετηθεί στην σκηνή του ΛΑΙΣ. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να τοποθετηθεί αλλιώς η να βρεθεί ένας χώρος στην Βόνιτσα που να εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της συνεδρίασης ενός Δημοτικού Συμβουλίου.

Είδαμε με χαρά αρκετούς συμπολίτες μας να έρχονται για να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία. Καλό θα ήταν όμως όλοι εμείς να δείχνουμε και έναν σεβασμό. Δεν μπορεί να πετάγεσαι ρε φίλε όπως κάνεις στο σπίτι σου και να διακόπτεις αυτόν που μιλάει πουλώντας και πνεύμα.

Επισης καλό θα ήταν να αποφεύγουμε να παίζουμε με τα χέρια μας κομπολόγια και άλλα συναφή αντικείμενα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. Άλλωστε αυτό προκάλεσε χθες και τον εκνευρισμό της Δημοτικής Συμβούλου Καίτης Σιαπλαούρα …”ρε φίλε σταματά να παίζεις πια με αυτό το κομπολόι……” τόνισε χαρακτηριστικά. Πάντως ο …φίλος σταμάτησε.

Θα έχουν πολύ…ψωμί τα ερχόμενα Δημοτικά Συμβούλια.