Ακαρνανικά Νέα

Στα πλαίσια της περιοδείας της σε ολόκληρη τη χώρα η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου επισκέφθηκε τέσσερις ομίλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα τον Ν.Ο. Μεσολογγίου, τον Ν.Ο. Βόνιτσας, τον Ν.Ι.Ο. Πρέβεζας και τον Ν.Ο. Λευκάδας.

Η πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ενημέρωσε τις διοικήσεις και τα μέλη των σωματείων για το διοικητικό και αγωνιστικό πρόγραμμα και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Το πρώτο στην ατζέντα είναι η έλλειψη προπονητών και η μεγάλη δυσκολία των ομίλων να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, κάτι που ισχύει για αρκετά σωματεία σε όλη την επικράτεια.

Από εκεί και πέρα για μία ακόμα φορά διαπιστώθηκε η έλλειψη αδειοδοτήσεων για τις εγκαταστάσεις των ομίλων και η η αδυναμία των αρχών, όπως οι δήμοι, τα λιμενικά ταμεία και η κτηματική υπηρεσία του δημοσίου, να βάλουν πλάτη και να δοθεί ένα τέλος σε αυτό το διαχρονικό μαρτύριο των σωματείων.

Η ευχάριστη είδηση είναι ότι οι όμιλοι της περιοχής έχουν ξεκινήσει προπονητικά καμπ με τη συμμετοχή πολλών παιδιών από την ευρύτερη περιοχή και στις συναντήσεις της Νίκης Αναστασίου με τους εκπροσώπους των σωματείων αποφασίστηκε η ΕΙΟ να διοργανώσει στην Λευκάδα ένα μεγάλο προπονητικό καμπ πριν το πανελλήνιο πρωτάθλημα 12χρονων στα Οπτιμιστ. Θα συμμετέχουν δύο παιδιά από την εθνική ομάδα – ένα αγόρι κι ένα κορίτσι- και το ίδιο θα γίνει και για τα Λέιζερ 4,7. Οι προπονήσεις και τα θεωρητικά μαθήματα θα είναι υψηλού επιπέδου και θα διδάσκουν προπονητές Ολυμπιονίκες!

Θα ακολουθήσει προπονητικό καμπ στην Κέρκυρα με την συμμετοχή των Ναυτικών Ομίλων του νησιού, ενώ η Ομοσπονδία θα μεριμνήσει, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί και τρίτο προπονητικό καμπ στην Αθήνα για τους υπόλοιπους ομίλους των Ιονίων Νήσων.