Ακαρνανικά Νέα

Για άλλη μια φορά, το ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας γίνεται ο βασικός αρωγός για την  υλοποίηση τόσο σημαντικής  δράσης  που αποσκοπεί  στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή και την διαφήμιση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και την ανάδειξη του Αμβρακικού κόλπου.

Το Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Βόνιτσα στον Αμβρακικό κόλπο, την περίοδο 27-30 Μαΐου 2021 με την συμμετοχή  80 και πλέον αθλητών από τους Ομίλους της ιστιοπλοϊκής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (περιλαμβάνεται η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος) και Ιονίων Νήσων.

Η διοργάνωση αποτελεί τον 1ο αγώνα τη φετινή χρονιά και τον κυριότερο που γίνεται σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς αναδεικνύει τον Πρωταθλητή Όμιλο και προκρίνει τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και εν συνεχεία στην στελέχωση των εθνικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Παντελής Αποστολάκης  δήλωσε σχετικά:

«Ο αθλητισμός είναι έκφραση πολιτισμού, υγείας αλλά και δείκτης της ποιότητας ζωής μιας κοινωνίας.

Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας , γίνεται ξανά με χαρά αρωγός και συνδιοργανωτής  στο  Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  και Ιονίων Νήσων μέσα από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης  και το Λιμενικό Δημοτικό Ταμείο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Οι φυσικοί πόροι της Βόνιτσας (Αμβρακικός κόλπος, μικροκλίμα), σε συνδυασμό με τον δραστήριο Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας,  προσφέρουν την δυνατότητα στους αθλητές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων να δείξουν τις δυνατότητές τους, διεκδικώντας θέσεις στις εθνικές ομάδες αλλά και άλλες διακρίσεις γενικότερα, που έχουν βάλει στόχο και για τους οποίους, τόσο πολύ δουλεύουν, όλοι οι Ιστιοπλοϊκοί Όμιλοί.

Ταυτόχρονα, παραμένοντας πιστοί στον σχεδιασμό μας για εναλλακτική τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επενδύοντας σε στοχευμένες δράσεις προσέλκυσης  επισκεπτών με αθλητικά ενδιαφέροντα.

Κλείνοντας, να επισημάνω ότι η πανδημία του κορωνοιού  είναι ακόμη εδώ και παρακαλώ  θεατές και αθλητές να ακολουθήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα ».

ΕΚ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ