Ακαρνανικά Νέα

Οριστική λύση δίνεται στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην οδική σύνδεση επί της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων μετά την καταστροφή που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Εύηνου από την κακοκαιρία του περασμένου Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έκανε δεκτό το αίτημα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη και με απόφαση του Υπουργού, Κώστα Καραμανλή, αναλαμβάνει την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης μέσω της κατασκευής νέας γέφυρας στο Ευηνοχώρι.

Επιπλέον, το Υπουργείο αναλαμβάνει την εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ανάντι και κατάντι της γέφυρας ενώ θα υπάρχει η απαιτούμενη μέριμνα για την αδιάλειπτη παροχή νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου με προσωρινά, αλλά και μόνιμα έργα που θα ενταχθούν στο συνολικό έργο το οποίο θα υλοποιηθεί.

«Στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κατά μήκος της Ιονίας Οδού, το Υπουργείο Υποδομών θα εκτελέσει έργα αξίας 85 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον των όσων σχετίζονται με τη νέα γέφυρα στο Ευηνοχώρι. Έτσι, η κυβέρνηση κάνει πράξη μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας» δήλωσε ο Υπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, παρουσία και του αρμόδιου Υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη.

Από την πλευρά του, ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τους κ.κ. Καραμανλή και Καραγιάννη για την αποδοχή του αιτήματος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται πιο γρήγορη, αλλά κυρίως ολοκληρωμένη λύση στο μείζον πρόβλημα που ανέκυψε, διασφαλίζοντας όχι μόνο την οδική σύνδεση, αλλά και την αντιπλημμυρική προστασία του έργου.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμβάλλει με τις δυνάμεις της σε ό,τι χρειαστεί και βέβαια θα παρακολουθεί την πορεία των εργασιών, ώστε να διασφαλιστεί το μείζον αποτέλεσμα στον συντομότερο δυνατό χρόνο» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι σε αυτή τη φάση, ξεκίνησε η οριστικοποίηση του φυσικού αντικειμένου και των παρεμβάσεων προκειμένου να γίνει κοστολόγηση και προετοιμασία της ανάθεσης των μελετών του έργου. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, σε μία διετία περίπου τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί και η περιοχή θα έχει αποκτήσει μία νέα γέφυρα, αλλά και έργα που θα εμπεδώνουν την ασφάλεια στους πολίτες.