Ακαρνανικά Νέα

Στην Πάτρα (Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο “Δημήτρης Τόφαλος”) θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8-10 Απριλίου 2022, η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα για Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, η οποία διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις, με γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» περιλαμβάνουν διήμερο συνέδριο (8-9/4) με χαιρετισμούς και ομιλίες για ζητήματα που αφορούν τον αθλητισμό και την κοινωνία. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην Υπουργός, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, καθώς επίσης πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων, Αθλητές, κ.ά.

Παράλληλα, με το συνέδριο θα υπάρχει τριήμερη αθλητική έκθεση #Sport_hub expo, καθώς και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με πολλά αθλήματα και τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτά.