Ακαρνανικά Νέα

Την μαζική ανταπόκριση των 30άρηδων στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους εμβολιασμούς εξήρε ο Αλέξης Τσίπρας. Τι είπε για το εμβόλιο της AstraZeneca και το άνοιγμα της πλατφόρμας.

Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια έστειλε ο Αλέξης Τσιπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «υπευθυνότητα» των νέων που ανταποκρίνονται άμεσα στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να τους στοχοποιούμε».

Το AstraZeneca και το “ξεστοκάρισμα”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προχώρησε και σε μια δήλωση όμως που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και την αντίδραση κυβερνητικών στελεχών.

«Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο», είπε ο κ. Τσίπρας με την κυβέρνηση να τον κατηγορεί ότι με την αναφορά σε “ξεστοκάρισμα”, υπονομεύει τους εμβολιασμούς.

news247