Ακαρνανικά Νέα

Μια σειρά από δράσεις πολύτιμες και άκρως ενδιαφέρουσες έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο υπέρ δραστήριος Σύλλογος Γονεων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Πριν από αρκετό καιρό πραγματοποιήθηκε ομιλία στο χώρο του σχολείου από την ψυχολόγο κ. Αραβανή Ελευθερία και την κοινωνική λειτουργό-ψυχοπαιδαγωγο κ. Ιωάννα Κωνσταντινακου με θέμα:

  • Γονεϊκος ρόλος στις μέρες μας και η λειτουργία της οικογένειας.
  • Η οργάνωση της μελέτης στο σπίτι

Ακολούθησε λίγες ημέρες μετά ομιλία με θέμα: “Κίνητρα – Παρακίνηση και τον τρόπο που οι μαθησιακές δυσκολίες διαμορφώνουν την πρόοδο και την επαγγελματική ανέλιξη των παιδιών στο μέλλον” Η ομιλία-ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου . Εισηγητρια ηταν η κ. Ρούσσου Κατερίνα Εκπαιδευτικός-Ειδική Παιδαγωγός -Σύμβουλος Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας.

Πριν από μια εβδομάδα περίπου έλαβε χώρα ακόμη μία δράση – εκπαίδευση του συλλόγου για την απόκτηση πολύτιμων δεξιοτήτων ζωής. Η εκπαίδευση αφορούσε Πνιγμό-Κατάγματα-Έλεγχος Αιμορραγίας-Έλεγχος Ρινορραγίας-Περιποίηση Τραύματος – Αναφυλαξία Αλλεργικό Σοκ Έγκαυμα -Δηλητηρίαση-Επιληψία -Επιληπτική Κρίση – Λιποθυμία και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)με χρήση Απινιδωτή . Επιπροσθέτως ,η εκπαίδευση δεν επικεντρώθηκε μόνο στη θεωρητική κατάρτιση αλλά και στη βιωματική μάθηση με την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων .

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος έχει προχωρήσει και στην δημιουργία πασχαλινές λαμπάδες ενώ πριν από λίγες ημέρες πραγματοποίησε και ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα.

Δείτε μερικές φώτο από όλες τις δράσεις του Συλλόγου.