Ακαρνανικά Νέα

Πως προχωρά το έργο, που θα δώσει ανάσα στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Λευκάδας.

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας, από το μοναδικό οδικό άξονα, στη Λευκάδα, δεν είναι μια νέα διαπίστωση.

Ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, και ακόμα ειδικότερα τον Αύγουστο, παρατηρείται εδώ και χρόνια έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, που δυσχεραίνει πολύ το έργο των οδηγών, είτε πρόκειται για μόνιμους κάτοικους του νησιού, είτε για επισκέπτες.

Με τις εκτιμήσεις, βάσει στοιχείων, να αναφέρουν τον Άγουστου, που μόλις αποχαιρετήσαμε, ως το μήνα με τη μεγαλύτερη κινητικότητα των τελευταίων ετών, το διαχρονικό πρόβλημα έγινε ακόμα πιο αισθητό, Μάλιστα, σε ημέρες αιχμής, οι ουρές των αυτοκινήτων έφταναν κατά μήκος και τα 8 χιλιόμετρα!

Ποια είναι η λύση; Η κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας με την Αιτωλοακαρνανία είναι κατά πολλούς το κομμάτι που πρέπει να συμπληρώσει το παζλ, καθώς ολοκληρώνει τα μεγάλα οδικά έργα που γίνονται στην περιοχή (Ιόνια Οδός, Αμβρακία, Διπλή Σύνδεση Λευκάδας). Υπολογίζεται ότι με την ολοκλήρωση του έργου, οι οδηγοί θα εξοικονομούν περίπου 40 λεπτά, για να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Εκτιμάται πως θα δώσει ανάσες στην πόλη του νησιού, ενώ θα συνδέεται θα αποτελεί την απόληξη του υπό κατασκευή έργου της διπλής σύνδεσης Λευκάδας με την Αμβρακία Οδό, που θα λειτουργήσει το 2023.

Η υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας, δεν είναι μια συζήτηση των ημερών. Το έργο είχε αρχίσει να μελετάται από την περασμένη δεκαετία, αλλά η βαθιά οικονομική κρίση αποδείχτηκε τροχοπέδη, για την εξέλιξή του.

Επανήλθε στο προσκήνιο το 2021 και θεωρείται βέβαιο, ότι μόλις ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες και προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί, θα προχωρήσει.

newsauto.gr