Ακαρνανικά Νέα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρεις της υπόθεσης revenge porn στην Πάτρα με θύματα 141 γυναίκες. Οι δράστες τοποθετούσαν κρυφές κάμερες μέσα σε σπίτια της πόλης.

Σάλος έχει προκληθεί στην Πάτρα με την διαρροή μαζικού revenge porn, που αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες γυναικών που είδαν να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο προσωπικές τους στιγμές.

Θύματα μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξηγούν πως η συλλογή του παράνομου υλικού γίνεται ως πράξη εκβιασμού ή αντεκδίκησης. Σύμφωνα με τις κοπέλες, οι δράστες διατηρούν μια εχεμύθεια μεταξύ τους, ενώ η η κυκλοφορία του παράνομου υλικού γίνεται από χέρι σε χέρι ή μέσω κλειστών ομάδων στα social media.

Μια νεαρή φοιτήτρια καταγγέλει πως υπάρχουν ακόμη μερικοί που τοποθετούν κρυφές κάμερες μέσα σε σπίτια της πόλης, όπου βρίσκονται με ανυποψίαστα κορίτσια.

Μια κοπέλα πήγε στο σπίτι κάποιου να κάνουν απλά κάτι κτλ δεν τον ήξερε καλά και μετά από λίγες μέρες της ανεβαίνει ένα βίντεο δικό της, από instagram σε instagram πήγαινε βασικά το βίντεο. Αυτός είχε κάμερα μέσα στο σπίτι του και έκανε αυτό το πράγμα. Πήγαινε κοπέλες έτσι και μετά έστελνε το βίντεο σε φίλους του“, ανέφερε στην εκπομπή “Το Πρωινό” 19χρονη φοιτήτρια στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι δράστες εντόπιζαν τα θύματά τους μέσω Instagram και στη συνέχεια ζητούσαν από εκατοντάδες μέλη της κλειστής ομάδας στα social media να βρουν ροζ υλικό τους.

Ορισμένες φορές το ροζ υλικό έφτανε από μέλη της ομάδας, πρώην συντρόφους κοριτσιών, ως αντεκδίκηση, ενώ άλλες φορές ο τρόπος συλλογής υλικού γινόταν μέσω εκβιασμού.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι

Α: Πιστεύω δεν θες να βγουν παρά έξω έτσι; Θες να βγουν παρά έξω;

Κ: όχι, δεν θέλω

Α: Στείλε να σε δω τώρα και δεν θα τις δείξω στους φίλους σου

Κ: Πω, αγόρι μου πας καλά, ξεκόλλα γιατί θα φωνάξω την αστυνομία

Α: εφόσον δεν στέλνεις, και αυτά που έστειλες θα τα ανεβάσω. Εφόσον δεν στέλνεις, τσάο! Εσύ θέλεις άρα να γίνεις ρόμπα…

Α: Θα σε κάνω ρόμπα

Κ: όχι, αγόρι μου, περίμενε την αστυνομία εσύ, θα σε βρούνε, άντε γεια

Α: και εσύ, περίμενε το ρεζίλεμα σε όλους, τσάο!

Κ: Απλά, να ξέρεις ότι θα πάω με τους δικούς μου αύριο ΓΑΔΑ, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, και αν είναι ψεύτικο το προφίλ σου θα σε βρουν.

Α: Έγινε. Και εγώ σε κάνω ρόμπα.

Ο διάλογος αυτός είναι πραγματικός. Συγκεκριμένα, άνδρας εκβιάζει πρώην σύντροφό του να στείλει και άλλες γυμνές της φωτογραφίες αλλιώς θα δημοσιεύσει εκείνες που ήδη έχει στα χέρια του.

news247