Ακαρνανικά Νέα

Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί σε όλον τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της παραλλαγής «Ομικρον».

Μονο στις ΗΠΑ σε λίγες ώρες ακυρώθηκαν 700 πτήσεις λόγω έλλειψης πιλότων και αεροσυνοδών. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα ο διευθυνων σύμβουλος της Delta Airlines ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός των ημερών στις οποίες πρέπει να μείνει σε απομόνωση κάποιος που έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.

Η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί προβλήματα και στην Ευρώπη, όχι λόγω έλλειψης πληρωμάτων καμπίνας αλλά λόγω των απαγορεύσεων που επιβάλουν τα διάφορα κράτη. Για παράδειγμα Γαλλία και Γερμανία επέβαλαν τέτοιους περιορισμούς στην άφιξη τουριστών από την Μεγάλη Βρετανία, που στο αεροδρόμιο της Γρενόμπλ όπου ανέμεναν πτήσεις με τουλάχιστον 1.000 αφίξεις την ημέρα, δεν είδαν να καταφθάνει κανείς.

Σε παγκοσμιο επίπεδο υπολογίζεται ότι από τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν περισσότερες από 8.000 πτήσεις. Παρά το γεγονός ότι αυτοί οι αριθμοί είναι μόνο μικρό ποσοστό στο σύνολο των πτήσεων που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, είναι σημαντικοί καθώς δημιούργησαν επιπρόσθετα προβλήματα λόγω της εορταστικής περιόδου ενώ είναι αβέβαιη ποια θα είναι η εξέλιξη.

Τις τελευταίες ώρες ακυρώνονται πολλές πτήσεις εκτός από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και στην Κίνα, με τα αεροδρόμια του Πεκίνου και της Σαγκάης να καταγράφουν εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων της China Eastern και της Air China, την ώρα που και το Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε την άφιξη στο έδαφός του όλων των πτήσεων από την κορεατική Korean Air για δύο εβδομάδες.

euronews