Ακαρνανικά Νέα

Ξημερώματα Δευτέρας (8/1) πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τις Χρυσές Σφαίρες 2024. Η ένωση αυτή έχει περάσει από σαράντα κύματα τα τελευταία χρόνια με σκάνδαλα να την ακολουθούν και η χθεσινοβραδινή τελετή απέδειξε πως έχουν αλλάξει πολλά.

Ξεκινώντας, η «Barbie» της Greta Gerwig είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες, όμως, κατάφερε να φύγει από τη βραδιά με μόλις δύο βραβεία. Αυτό για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι και το βραβείο της νέας κατηγορίας του Κινηματογραφικού Επιτεύγματος της χρονιάς. Μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε το «Oppenheimer» του Christopher Nolan που έφυγε με πέντε βραβεία (Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Δράμα και Μουσικής). Κάτι που δείχνει πως το ιστορικό έπος του μεγάλου σκηνοθέτη ετοιμάζεται για μεγάλη πορεία μέχρι και τα Όσκαρ 2024.

Στις εκπλήξεις της βραδιάς, ήταν η επικράτηση του «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Emma Stone, απέσπασε ακόμα τη δεύτερη Χρυσή Σφαίρα της καριέρας της στην κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία.

Η «Ανατομία μίας Πτώσης», που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, κατάφερε να φέρει την ανατροπή στις Χρυσές Σφαίρες 2024 και να αποσπάσει πέρα από το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και αυτό του Σεναρίου κερδίζοντας μεγάλα οσκαρικά φαβορί. Η ταινία της Justine Triet φαίνεται να έχει μία τεράστια αποδοχή στο Hollywood και πάει να γίνει μία από τις εκπλήξεις της φετινής κούρσας.

Από εκεί και πέρα, το «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του ελληνικής καταγωγής Alexander Payne έφυγε με δύο βραβεία. Αυτό για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο και αυτό του Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία με την Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ να θεωρείται φαβορί για το αντίστοιχο Όσκαρ. Η ταινία «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Martin Scorsese απέσπασε μόλις ένα βραβείο για την εκπληκτική ερμηνεία της Lily Gladstone και στο animation η νέα ταινία του Hayo Miyazaki «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» έκανε την ανατροπή!

Στα τηλεοπτικά τρεις σειρές κατάφεραν να επικρατήσουν στις κατηγορίες τους. Ο λόγος για το εκπληκτικό «Succession» που σάρωσε με τέσσερα βραβεία επικρατώντας σε όλες τις κατηγορίες για Δραματική σειρά, ενώ απέσπασε και το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου σε Σειρά. Να σημειωθεί πως οι Χρυσές Σφαίρες 2024 στις κατηγορίες των Β’ Ρόλων δεν κάνουν το διαχωρισμό ανάμεσα σε Δράμα και Κωμωδία.

Στην Κωμωδία η εξαιρετική δεύτερη σεζόν του «The Bear» ώθησε τη σειρά να αποσπάσει τρία βραβεία (Καλύτερη Κωμική Σειρά, Α’ Ανδρικός και Α’ Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία), ενώ στις κατηγορίες της μίνι σειράς επικράτησε το «Beef» του Netflix. Μόνο στον Β’ Γυναικείο Ρόλο είδαμε μία διαφοροποίηση με την Elizabeth Debicki του «The Crown» να παίρνει το βραβείο.

neolaia.gr